Dos boscos de pi roig d'Ogassa i Planoles seran reserves forestals

La Diputació de Girona pagarà els propietaris el valor de la fusta perquè no es tal·lin en 25 anys

Redacció
20 de setembre del 2013
Dos boscos de pi roig d'Ogassa i Planoles es convertiran en reserves forestals. Ho va anunciar ahir la Diputació de Girona, institució que des del 2007 impulsa el programa Selvans per a la conservació de boscos madurs. La iniciativa consisteix en un acord amb els propietaris de la forest –privada o municipal- per tal de ser compensats amb el valor de la fusta a canvi que no tal·lin durant un període de 25 anys.

Les dues noves reserves forestals són dos boscos de pi roig d'1,16 hectàrees a Ogassa i de 3,40 hectàrees a Planoles. Segons la Diputació, els dos espais destaquen perquè tenen un interès ecològic excepcional pel que fa a la seva constitució i maduresa. En els propers 25 anys els propietaris no poden fer-hi treballs silvícoles preparatoris ni d’aprofitament. A canvi, la Diputació els fa un pagament de l’import equivalent al valor de la fusta en peu, aplicat a les tones de producció durant aquest període.

Les primeres reserves forestals impulsades per la Diputació al Ripollès daten del 2009. La majoria –una dotzena- són comunals però també se n'han creat un parell amb propietaris privats.