El TSJC tomba el nomenament del jutge de pau de Molló perquè treballa de bomber

L'Ajuntament ha recorregut sense èxit la decisió

per Arnau Urgell, 18 de setembre de 2013 a les 13:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Molló s'ha trobat amb un problema inesperat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el nomenament del nou jutge de pau perquè és bomber. Tot i que el consistori ha recorregut la decisió, tot sembla indicar que finalment haurà d'escollir entre algun dels altres candidats.

En el ple del 15 de març de 2013 es va acordar nomenar Gerard Pairó com a jutge de pau titular i Joan Pastoret com com a jutge substitut. Precisament, tal i com recull l'acta, es va considerar un mèrit “l'experiència en l'administració pública com a funcionari” per qüestions que “tenen vinculacions evidents amb la justícia” en relació a rescats de muntanya i possibles aixecaments de cadàver, entre altres. Per altra banda, i segons ha explicat l'alcalde Pep Coma, van consultar a Justícia sobre si hi havia cap incompatibilitat amb el fet de ser bomber i la resposta va ser negativa.


Tanmateix, després de remetre la decisió del plenari al TSJC, l'alt tribunal va decidir tombar-la. “Argumentaven que era incompatible i l'equiparaven a un funcionari municipal quan ho és de la Generalitat” explica Coma. “Fins i tot proposaven que deixés la seva feina si volia ser jutge de pau. És ridícul!” afegeix. En aquest sentit, tot i que han recorregut la decisió, tenen constància oficiosa que no s'acceptarà el recurs. “Un policia té prohibit formar part de la judicatura però, en principi això no afecta la resta de funcionaris” recorda l'alcalde mollonenc.

Davant de la doble negativa del TSJC, tot sembla indicar que l'Ajuntament de Molló acabarà seleccionant un dels altres candidats per tal de desencallar una situació que Pep Coma compara amb la del Constitucional. “Al TC un militant d'un partit pot ser-ne president i a Molló un bomber no pot fer de jutge de pau” conclou irònicament.

 

Participació