La Taga 2040 coronarà el campió de Catalunya de curses de muntanya

La prova de la UE Sant Joan reunirà quasi 500 atletes i fa setmanes que va fer el ple

Redacció
13 de setembre del 2013
El trasllat del material dels avituallaments, amb ases
El trasllat del material dels avituallaments, amb ases | UE Sant Joan
El trasllat del material dels avituallaments es realitza amb ases. Foto: UE Sant Joan

La Taga Evo 2040 és una de les proves clàssiques d'un calendari de c
urses de muntanya absolutament carregat. La competició organitzada per la UE Sant Joan arriba aquest diumenge a la catorzena edició i servirà per coronar els campions de Catalunya tant en categoria absoluta com també en sub23 i júnior. Les inscripcions, com sempre, es van esgotar amb poques setmanes i diumenge prendren la sortida quasi cinc-cents atletes.

El recorregut principal té 26,3 km i un desnivell positiu de quasi 1.900 metres. Sortirà del passeig del Comte Guifré de Sant Joan i iniciarà l'ascens pel coll d'Art, la collada de Can Camps, les runes de Máus i la cabana dels Escalers. Després de coronar el Puig Estela i passar per la Portella assolirà la màxima altura al Taga (2.040). Des d'allà comença el descens per la coma d'Olla, el bosc dels Escalers, la collada de Can Camps, can Coll, el collet del Vent i l'arribada a Sant Joan. Tanmateix, també hi haurà un recorregut sub23 de 21,7 km –fins al Puig Estela- i un de júnior de 14,1 km –fins a la collada de can Camps.

La impossibilitat d'accedir en cotxe a alguns dels avituallaments, especialment als cims, fa que s'hagi optat pels ases, un transport ben "ecològic". Es tracta d'una iniciativa realitzada conjuntament amb l'empresa Terra de Rucs que també obsequia amb una passejada al guanyador absolut masculí i femení així com el darrer classificat per allò que els últims seran els primers.

Inscripcions tancades en poc més de tres setmanes

Pere Descamps, director de la cursa, explica que les inscripcions es van esgotar a finals de juny, poc més de tres setmanes després d'obrir-se. Finalment seran uns 490 atletes dels quals una cinquantena competiran en les categories júnior i sub23. Entre els favorits cita Pere Aurell i Xavier Espiña –no hi seran ni Dani Tristany ni Gerard Españó , guanyadors del 2012 i 2011- mentre que Dani Ballesteros és un dels corredors de la comarca més ben posicionats. En dones destaca Ragna Debats, Paloma Lobera i Rosa Valls.

La cursa per segon any recordarà la figura d'Esteve Martínez, mort al Mont Blanc l'estiu del 2012 , dedicant-li un memorial . Concretament, es premiarà el corredor que faci més ràpid un tram de poc més d'un quilòmetre entre el Puig Estela i fins a Coma d'Olla. Cal recordar que Martínez va ser un dels màxims impulsors de la Taga 2040 i va assumir-ne la direcció durant set edicions.

Llista d'inscrits de la Taga 2040-2013 (pdf)

Vídeo de la Taga 2040-2012 (UFEC TV)

Resultats Taga Evo 2040-2012


Galeries de fotos

XIII edició 2012 (Marc Cargol i Carles Martínez)

XII edició 2011 (Marc Cargol, Joan Soler i Jordi Vives)

XI edició 2010 (Jordi Vives)

X edició 2009 (Jordi Vives)

IX edició 2008 (UE Sant Joan)