Nou intent per reobrir 24 hores el CAP de Camprodon

El Govern haurà de prendre una decisió, a instàncies del PSC, en un màxim de tres mesos

Redacció
13 de setembre del 2013
El setembre del 2011 el Departament de Salut va tancar a la nit els CAP de Ripoll i Camprodon. Dos anys després la mesura, sobretot en el cas camprodoní, es tornarà a revisar després que la comissió de Salut del Parlament aprovés una proposta de resolució presentada pel PSC.

Des de que es va fer efectiu el tancament, Salut ha esgrimit que es prestava correctament l'atenció sanitària. En canvi, des de la Vall de Camprodon es continua reclamant la reobertura completa de l'equipament perquè es considera que tampoc suposa un estalvi real. Ara, i després de la resolució aprovada per unanimitat al Parlament, el Govern haurà de tornar a estudiar el cas amb un termini màxim de tres mesos.

De fet, l'estudi haurà d'incloure el conjunt de l'atenció sanitària del Ripollès amb qüestions com el transport sanitari –es va eliminar una de les ambulàncies-, els serveis que ofereix el CAP de Ripoll i el treball conjunt de l'Hospital de Campdevànol amb els d'Olot i Vic, entre altres. L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, celebra que Salut torni a estudiar la qüestió però no ha volgut valorar si veu opcions reals de reobertura. “L'important és que CiU ara accepti revisar aquest tancament” ha explicat a ElRipollès.info.

El Pla especial de l'Alta Garrotxa tirarà endavant

El PSC, mitjançant la diputada Marina Geli, també va aconseguir que la comissió d'Agricultura instés al Govern a aprovar el Pla especial de l'Alta Garrotxa. El document, segons explica Esteve Pujol, està redactat des de fa dos anys però “havia quedat en un calaix”. Ara, si es compleix la resolució, el Govern l'hauria d'aprovar abans d'acabar el 2013 i, posteriorment, es posaria a informació pública. Cal recordar que Camprodon és el segon municipi amb més hectàrees d'aquest espai protegit.