Mas destaca des de Ripoll l'«èxit aclaparador» de la Via Catalana

El president insisteix a l'Estat espanyol que "ja és hora" que escolti el poble català

Redacció
11 de setembre del 2013
Artur Mas va celebrar des de Ripoll l'èxit de la Via Catalana.
Artur Mas va celebrar des de Ripoll l'èxit de la Via Catalana. | Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)
Artur Mas va celebrar des de Ripoll l'èxit de la Via Catalana. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat des de Ripoll "d'èxit aclaparador" la Via Catalana que s'ha celebrat aquesta Diada i considera que Catalunya ha ensenyat les seves "millors cartes al món sencer". "Hem donat una autèntica lliçó del nostres millors valors", ha dit Mas en l'acte institucional de la capital de la comarca, on ha reiterat el seu compromís que els ciutadans seran cridats a les urnes el 2014 "per poder decidir lliurement, pacíficament i democràticament el seu futur".

Un cop celebrada la Via Catalana, Mas ha insistit en enviar un missatge a l'Estat espanyol: "Ja és hora que les autoritats de l'estat espanyol, avui en democràcia, escoltin la veu del poble de Catalunya i respectin la seva voluntat de decidir el seu futur"

Mas ha participat aquesta tarda en els actes de celebració de la Diada al monestir de Santa Maria de Ripoll, on s’ha fet el concert “Música per la llibertat”, a càrrec de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Després hi ha hagut diversos parlaments, la tradicional ofrena floral a la tomba del Comte Guifré i la cloenda amb la Capella de Santa Maria i els Trabucaires de Ripoll.

Artur Mas i Jordi Munell, al Monestir de Ripoll. Foto: ElRipollès.info

Artur Mas, a la sortida del Monestir de Ripoll. Foto: Gerard Garcia i Raül Duque (Rastres)