El Ripollès s'enllaça en massa a la Via Catalana

La cadena humana ha superat les expectatives i ha omplert amb escreix tots els trams, de nord a sud del país | Les ANC de la comarca han mobilitzat 1.500 persones i 23 autocars mentre desenes més s'hi han desplaçat amb cotxes

Arnau Urgell
11 de setembre del 2013
Ripoll va omplir tot el tram 649 de la Via Catalana.
Ripoll va omplir tot el tram 649 de la Via Catalana. | Marc Cargol
Ripoll va omplir tot el tram 649 de la Via Catalana. Foto: Marc Cargol

La Via Catalana ha connectat el país en una espectacular cadena de 400 quilòmetres, que a partir de les 17:14 hores ha enllaçat el Pertús fins a Alcanar. Les expectatives han quedat desbordades i s'han superat amb escreig les 400.000 persones que es necessitaven per omplir la cadena. De fet, en molts dels trams hi ha hagut dues, tres i fins i tot més línies. El Ripollès no s'ha volgut quedar al marge de la iniciativa i ha protagonitzat el que probablement ha estat el major desplaçament de la història.

Només les ANC de la comarca han mobilitzat unes 1.500 persones que s'han desplaçat a l'Alt Empordà en 23 autocars i una cinquantena de cotxes particulars. A més, desenes de persones més s's'han enllaçat a la cadena humana tant a les comarques gironines com a Barcelona o a les Terres de l'Ebre. Els participants ja han començat a arribar a la zona aquest migdia.

El gruix, a l'Alt Empordà

Els ripollesos que s'han afegit a la Via Catalana han estat sobretot a l'Alt Empordà. Els de Ripoll i les Llosses, unes 650 persones coordinades per l'ANC del Ripollès, ocupaven el tram 649 –i part del 650- al municipi de Pontós.  A la resta de la comarca la mobilització també ha estat espectacular amb 850 participants més. Omplien als trams 666 i 667, a Vilamalla, amb 13 autocars, dos microbusos i una trentena de cotxes.

El tram del Pontós, ple de ripollesos preparant una gran estelada Foto: Àlex Porta

Els Randellaires han animat el tram del Ripollès Foto: Àlex Porta

La Via Catalana ha estat un èxit de participació. Foto: Marc Cargol

Caravana de busos del Ripollès, cap al tram 666 Foto: Carles Bassaganya / @cbassaganya

A la Via Catalana també hi han participat alcaldes i electes del Ripollès de tots els partits, especialment nacionalistes i republicans però també vinculats al PSC com el de Campelles i independents com el de Llanars. La majoria s'hi han desplaçat amb el comboi organitzat per les ANC locals. És el cas de Joan Dordas (Campelles), Esteve Costa (Llanars), Marc Prat (Ribes de Freser) i Carme Freixa (Vallfogona). Altres ho han fet per compte propi també a l'Alt Empordà –Pep Coma (Molló), Pep Palos (Sant Pau de Segúries) o Paquita Pastoret (Vilallonga)- mentre que el pardinenc Esteve Perpinyà ha fet quilòmetres fins al Montsià. El diputat Xavier Cima estarà a davant del Parlament mentre que altres autoritats ripolleses encapçalades per l'alcalde Jordi Munell s'han quedat al municipi preparant la visita del president Artur Mas prevista per a dos quarts de vuit del vespre.

Galeria de fotos de la Via Catalana a Pont de Molins (Sergi Colomé)

Galeria de fotos de la Via Catalana, amb ulls ripollesos

Totes les notícies de la Diada Nacional al Ripollès


Especial Via Catalana, minut a minut, a Nació Digital




L'ANC de Sant Joan de les Abadesses, abans de sortir cap a la Via Catalana. Foto: Sergi Albrich / @salbrich