La Trans-Cat comença amb domini ripollès

Marc Carós i Roger Viñas han estat primer i segon a la primera de les quatre etapes de la prova

Redacció
07 de setembre del 2013
Marc Carós i Roger Viñas
Marc Carós i Roger Viñas | ElRipollès.info
Marc Carós i Roger Viñas han començat amb molt bon peu la Trans-Cat, una cursa de muntanya de quatre etapes que es disputa fins al dimarts 10 de setembre. La primera etapa s'ha disputat aquest dissabte amb sortida i arribada a Saldes (el Berguedà) tot envoltant l'emblemàtic Pedraforca. Demà serà el torn del Ripollès –amb una etapa a l'entorn de Gombrèn- mentre que la prova es completarà a la Garrotxa i a l'Alt Empordà.

Carós, que l'any passat va guanyar la primera edició amb el mateix temps que Just Sociats, ha completat l'etapa amb un temps de 2 hores i 34 minuts. La boira ha obligat escurçar el recorregut en quatre quilòmetres i, finalment, els atletes n'han hagut d'afrontar 28 i un desnivell positiu a l'entorn dels 2.000 metres. El també ripollès Roger Viñas, que hi participa com a guanyador del campionat comarcal de l'especialitat, ha arribat a la meta sis minuts després mentre que el primer podi l'ha completat el bagenc Xavi Pedrós amb un temps de 2:50.

La segona etapa de la Trans-Cat es disputarà aquest diumenge amb sortida i arribada al càmping del Molí del Serradell, entre Campdevànol i Gombrèn. Els corredors resseguiran el rastre del Comte Arnau amb doble pas per Montgrony i ascens al Costa Pubilla. En total seran 26 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell. Sadernes i el Port de la Selva acolliran les darreres dues etapes.

Segons l'organització, una setantena de participants disputaran la Trans-Cat sencera mentre que una vuitantena en faran almenys dues etapes.