La Festa Major de les Diabladesses

Un correfoc servirà per batejar la nova colla de foc de Sant Joan de les Abadesses

Redacció
05 de setembre del 2013
La nova colla de foc de Sant Joan debutarà aquest divendres. Foto: ElRipollès.info

Després d’un temps de gestació, Sant Joan de les Abadesses estrena una colla de foc, la tercera de la comarca. Les Diabladesses, com no podria ser d'altra manera, tindran el seu particular bateig coincidint amb la Festa Major. Aquest divendres, a partir de dos quarts de dotze –just abans de l'Entrevoltes-, realitzaran un correfoc pel centre de la vila acompanyats pels Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts i el seu Mamut Venux.

Per ara, Les Diabladesses tenen prop de 20 socis i alguns d’ells ja tenen experiència en altres colles de foc. Durant el darrer any han aconseguit el títol que exigeix la Generalitat i els més experimentats han format la resta de la colla tant a nivell teòric com pràctic. De moment, tenen la intenció de fer dues actuacions a l’any, per Sant Joan i per la Festa Major.

El seu president, Salvador Vila, explica que els carrers de la Vila Vella de Sant Joan tenen un encant especial i que esperen gaudir-lo moltes nits de festa i que molta gent participi al correfoc. En aquesta ocasió han comptat amb l’ajuda del Grup Esplai Somnis, que ha col·laborat en el bateig dibuixant i pintant llençols i altres elements per engalanar el recorregut.

L’objectiu de la colla és créixer i, per això, animen a tothom qui ho vulgui a formar-ne part, i no descarten participar en altres festes fora del poble quan s’hagin consolidat. També tenen previst formar una colla infantil de diables perquè els més petits s’iniciïn en aquesta tradició en un o dos anys. Vila també agraeix l’ajuda de les colles de Ripoll i Ribes per l’ajuda que els han ofert a l’hora de redactar els estatuts.

Programa complet de la Festa Major de Sant Joan


Totes les notícies de la Festa Major de Sant Joan

Ebri Knight i Oques Grasses, caps de cartell de l'Entrevoltes

Exposició pòstuma de Chikako Taketani al Palau de l'Abadia

Els clics, protagonistes de la Festa Major de Sant Joan