Esteve Perpinyà no repetirà després de 12 anys com a alcalde de Pardines

Assegura que no s'ha abordat la successió però confia que "per responsabilitat" algú assumirà el relleu | Fa 2 anys va encapçalar l'única llista presentada

Redacció
04 de setembre del 2013
Esteve Perpinyà (centre) va ser homenatjat pels 25 anys de militància a ERC
Esteve Perpinyà (centre) va ser homenatjat pels 25 anys de militància a ERC | ElRipollès.info
Esteve Perpinyà (centre) va ser homenatjat pels 25 anys de militància a ERC. Foto: ERC Ripollès

Esteve Perpinyà té decidit que el 2015 deixarà de ser l'alcalde de Pardines. En aquella data es compliran dotze anys al capdavant del municipi de la Vall de Ribes i considera que serà un bon moment per donar pas a altres persones. De moment però, la successió no s'ha abordat a l'equip de govern perquè, segons Perpinyà, es tracta “d'una decisió estrictament personal”.

El batlle de Pardines recorre a dos arguments per explicar la decisió de renunciar a la reelecció. Per una banda, el fet que porti tres legislatures més una de prèvia com a regidor. “Si continués algú podria dir amb raó que em vull perpetuar en el càrrec”, apunta un dels tres batlles d'ERC a la comarca i que l'any passat va ser homenatjat en complir-se 25 anys de militància al partit. Per una altra, assenyala raons personals com el fet d'haver tingut dues criatures així com la dificultat de combinar l'alcaldia amb la seva feina i residència habitual a Barcelona. De fet, fa anys TV3 el va presentar com a exemple "d'alcalde a distància".

Ara fa dos anys només ERC va presentar llista a Pardines. De fet, va ser un dels dos únics municipis –juntament amb Molló- on les eleccions van ser un pur tràmit. Tanmateix, Perpinyà està convençut que “per responsabilitat” algú del poble assumirà el relleu. “En trenta anys de democràcia mai han faltat candidats” recorda. La possible successió però no s'ha abordat en el si de l'actual equip de govern i l'alcalde assegura que la seva voluntat és esgotar la legislatura. “En l'actual context econòmic i nacional no es pot desaparèixer així com així” assenyala.

Pardines és un dels municipis més petits de la comarca amb poc més de 150 habitants en un moment on els governs espanyol i català aposten per la fusió obligatòria o voluntària de les entitats locals. Tot i això, l'encara alcalde no veu “ni a curt ni a mig termini” una possible absorció per part de Ribes de Freser i dubta que una mesura d'aquest tipus fos eficient i permetés estalviar diners.