Exposició pòstuma de Chikako Taketani al Palau de l'Abadia

“Altres silencis” recull l'obra dels darrers anys de l'artista japonesa establerta a Ripoll

Redacció
03 de setembre del 2013
Chikako Taketani, artista japonesa establerta a Ripoll des de feia una dècada, va morir aquest agost als 50 anys d'edat. Poques setmanes després de la trista notícia, s'inaugurarà l'exposició Altres silencis –ja prevista- a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses. L'acte d'estrena, previst per aquest divendres 6 de setembre a les set de la tarda, es convertirà en un petit homenatge a l'artista amb la música d'Eva Curto.

Taketani era parella de l’artista ripollès Domènech Batalla i compartien estudi, a més d’haver preparat diverses exposicions de forma conjunta. Batalla ha estat l’autor del text que acompanya els tríptics d’Altres silencis –que serà al Palau de l'Abadia fins al 20 d'octubre- i on explica que l’obra de Chikako Taketani és “un joc d’emocions sostingudes en una atmosfera suau i densa que ens fa entendre l’espai-temps” proposat a través d’un viatge on veurem gats, ocells, peixos i vaixells suspesos en l’aire que sembla un conte de fades.

En uns altres quadres hi apareixen també uns trens que segons l’artista ripollès “es troben immersos en el temps i són impregnats de màgia, fantasia i mirades perdudes” que Taketani “sabia extreure del seu món del Japó, on els trens van plens a vessar dins un silenci extrem, que són els altres silencis”. Per últim, també es podrà veure una sèrie de quadres on hi apareixen noies amb quimono on l’artista japonesa, segons Batalla, “arriba a un silenci pur, amb el qual ens deixa muts i sense alè, penjats en aquest núvol del temps”.