L'ocupació del Festival de Música de la Vall de Camprodon supera el 95%

Cesk Freixas i Miquel Abras clouen el certamen a Molló | En tres de les quatre actuacions del programa s’han exhaurit les entrades

El Ripollès.info
27 d'agost del 2013
Cesk Freixas i Miquel Abras, a Molló
Cesk Freixas i Miquel Abras, a Molló | FMVC
Cesk Freixas i Miquel Abras, a Molló, aquest diumenge Foto: Festival de Música de la Vall de Camprodon

Cesk Freixas i Miquel Abras van tancar aquest diumenge a Molló la catorzena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon amb l'espectacle conjunt “Cançons de nosaltres i el món”. La direcció artística del festival fa un balanç molt positiu d'aquesta edició, que ha demostrat la consolidació del model que es va iniciar el 2011, amb propostes musicals de qualitat i referència que poguessin atraure un ampli ventall de públic, de petit i mitjà format, que no estan dins del circuit habitual de música del Ripollès. Els espais (la Cooperativa de Vilallonga de Ter, les sales de ball de Llanars i Molló, i l'església de Setcases) han permès fer actuacions de proximitat i acostar els artistes amb el públic. “És un model que funciona”, diu el director artístic, Francesc Viladiu.

En tres de les quatre actuacions d'aquest any (Blaumut a Vilallonga de Ter, Toti Soler a Setcases, i Cesk Freixas i Miquel Abras a Molló) s'ha penjat el cartell d'entrades exhaurides i en l'actuació de Sotarrel a Llanars l'ocupació va superar el 95%. Aquest any, el festival ha continuat amb l'aposta de fer petites actuacions prèvies per promocionar el festival i acostar la música a tots els públics. El 21 de juliol les veus del quartet vocal Mèlt van sonar a les quatre poblacions que han acollit aquesta catorzena edició, amb una gran acceptació dels veïns.

“El Festival de Música de la Vall de Camprodon és una bona oportunitat per veure grups que actuen per tot el territori però que és poc habitual veure'ls en aquest tipus d'espais del Ripollès”, diu Viladiu. “El certamen amplia l'oferta cultural i turística de la Vall de Camprodon”, afegeix.

Cesk Freixas i Miquel Abras van cloure el festival presentant, per primera vegada al Ripollès, “Cançons de nosaltres i el món (Música global, 2013)”, un espectacle on hi sumen els repertoris de tots dos, però que inclou temes d'altres compositors de referència. Només acompanyats per les seves guitarres, els dos cantautors van arrencar amb “L'Empordà se'ns crema”, la cançó que van composar en homenatge als incendis de l'estiu passat en aquesta comarca. Van homenatjar també compositors com Lluís Llach o Raimon, interpretant “País petit” i “Al vent”, però el clímax de l'espectacle va arribar amb la versió d'“Ull per ull”, d'Adrà Puntí, qui consideren el punt d'unió entre tots dos. Freixas i Abras no es van oblidar dels temes que els han fet més populars, com “La petita rambla del poble sec” (Cesk Freixas) i “Contradiccions” (Miquel Abras).

El festival ha tancat amb el concert de Cesk Freixas i Miquel Abras més d'un mes d'activitat que va començar el 21 de juliol amb les actuacions de presentació de Quartet vocal i Mèlt a Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars i Molló. Posteriorment han passat pel festival Blaumut (11 d'agost a Vilallonga de Ter), l'espectacle Sotarrel (17 d'agost a Llanars) i Toti Soler (18 d'agost a Setcases).

Dos cantautors

Miquel Abras (La Bisbal d’Empordà, 1977) ha tret al mercat quatre treballs discogràfics i des de principis d’abril del 2012 està presentant l’últim dels seus discos, “Equilibris impossibles”. Guanyador de quatre Premis Enderrock i del Premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4, el 2009, Miquel Abras acumula centenars d’actuacions.

Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) ha publicat quatre treballs discogràfics i actualment es troba presentant la que és l’última d’aquestes propostes, “Tocats pel foc”, editat durant l’any 2012. Freixas ha rebut el reconeixement de quatre Premis Enderrock al llarg de la seva trajectòria i, des de l’any 2004, ha fet més de 800 actuacions.

Programa del Festival de Música de la Vall de Camprodon 2013
Diumenge 11 d'agost
Concert de Blaumut. Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter (19:00)

Dissabte 17 d'agost
Espectacle “Sotarrel”, creat per Joan Carles Martínez. Sala de ball de Llanars (19:00)

Diumenge 18 d'agost
“Guitarra catalana” amb Toti Soler. Església de Sant Miquel de Setcases (19:00)

Diumenge 25 d'agost
“Cançons de nosaltres” amb Cesk Freixas i Miquel Abras. Sala de ball de Molló (19:00)

Galeries de fotos

Festival de la Val de Camprodon 2012

Concert de Mazoni a Vilallonga de Ter (FMVC)


Festival de la Vall de Camprodon 2011

Concert de Folkinkats (Xevi Mas)

Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)



Festival Vall de Camprodon 2010

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)