Troben a Campelles el cos del veí de Campdevànol desaparegut al juliol

El cadàver de Francisco Vila Gillaumes ha estat localitzat en un penya-segat a tocar de l'ermita de Sant Antoni

Redacció
16 d'agost del 2013
Un moment de la recerca que es va practicar a finals de juliol. Foto: ElRipollès.info

A dos quarts de dotze del matí d'aquest divendres s'ha trobat a Campelles, en un penya-segat prop de l'ermita de Sant Antoni, el cadàver d'en Francisco Vila Gillaumes, més conegut com a "Cisquet", el veí de Campdevànol de 73 anys que estava desaparegut des del passat 22 de juliol. La policia catalana tanca així una investigació que ha necessitat de l'aparició del cos per poder esclarir-la, després de dies de batuda amb l'ús fins i tot d'alta tecnologia, i que es va tancar provisionalment a l'espera de nous indicis. Finalment, el cadàver ha estat localitzat en una zona de difícil accés que ha necessitat de tot l'equip de la patrulla de rescat dels Mossos i la intervenció d'un helicòpter per evacuar el difunt. Ara el cos resta sota custòdia de l'autoritat judicial a l'espera dels resultats de l'autopsia.

Francisco Vila Gillaumes, més conegut com a “Cisquet”, va ser vist per darrera vegada a la carretera que uneix Ribes de Freser amb Campelles el diumenge 21 de juliol. Poc després de veure'l va començar a ploure amb intensitat fet que va fer témer que hagués pogut patir una caiguda.

Des d'aleshores se l'ha buscat sobretot a l'entorn de Campelles però també entre Queralbs i el nucli de Batet així com a Campdevànol. Dies després es va donar per tancada la recerca fins que no apareguessin nous indicis.
 
Francisco Vila, que patia alzheimer, era fill de Campelles, població on hi va viure durant uns trenta anys. A més, era usuari del centre de dia de la residència de Campdevànol on no es va presentar, un fet que va fer activar totes les alarmes.