Més de cent cadenes humanes precediran la Via Catalana

J.P.
16 d'agost del 2013
Diversos municipis preparen les seves pròpies cadenes humanes. Foto: ANC

La via Catalana per la Independència, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per al proper Onze de Setembre, arribarà precedida per més d'un centenar de cadenes humanes organitzades en difents localitats tant catalanes com arreu del món.

Municipis com Ripoll, Deltebre, Cardedeu, Sant Cugat, Montblanc , Badalona, Vic o Saldes (Pedraforca) i fins a una cinquantena més ja han fet via cap a la independència amb una cadena humana que ha servit tant per reivindicar el desig d’esdevenir un nou estat d’Europa, com per assajar la Via Catalana de més de 400 quilòmetres que el proper Onze de Setembre unirà el país de nord a sud.

A més, molts pobles i ciutats aprofitaran les respectives festes majors per fer cadenes humanes per la independència amb un calendari prou atapeït. Precisament aquest dijous 15 d’agost la Badia de Palamós acollirà un nou assaig de la Via Catalana; i Sant Feliu de Guíxols i Flix ho faran aquest dissabte 17 d’agost a la tarda. El mateix dissabte 17 d’agost al vespre, coincidint amb la Universitat Catalana d’Estiu; l’assemblea territorial de l’ANC a la Catalunya Nord, amb la col·laboració d’entitats conflentines, organitza un assaig  de la Via Catalana a Prada de Conflent .

A nivell internacional, les assemblees de l’ANC a l’exterior ja han confirmat més de 64 cadenes humanes a diferents punts dels 5 continents. Roma i Polònia han estat les primeres, però una llarga llista de cadenes internacionals les segueixen. Els propers actes que s’engloben dins de la Via Catalana internacional seran a Rio de Janeiro (18 agost), Houston (19 agost), Montevideo i Buenos Aires (24 agost); i Toronto, São Paulo, Los Angeles, Tokio, Edimburg, Hamburg i Berlín (25 agost).