Patac de cultura popular a Beget

El nucli de l'Alta Garrotxa acollirà del 15 al 18 d'agost el primer Campus de Cultura Popular Peret Blanc

Redacció
09 d'agost del 2013
La figura de Peret Blanc, un “músic sense solfa”, ha fet de Beget un dels elements del mapa ripollès de la cultura popular. A les iniciatives endegades per Amadeu Rosell per divulgar la seva figura, s'hi afegia el Patac, una jornada de tallers de cançons i danses.

Enguany, el Patac fa un pas endavant i esdevé un dels campus de cultura popular del Departament de Cultura. Seran quatre dies, del 15 al 18 d'agost, per poder practicar el violí, l’acordió diatònic i els instruments de vent. Es treballaran diverses tècniques d’instrument i també de repertori, alhora que s’estudiarà el del begetí Peret Blanc.

A banda dels tallers i classes, hi haurà dues jam sessions nocturnes de música tradicional obertes als veïns d'aquest nucli de l'Alta Garrotxa i a tots els visitants que s'hi acostin. El diumenge 18, a més, el campus es clausurà amb un concert final. Amadeu Rosell és l'impulsor i director d'una activitat que també compta amb Joan Aguiar (violí), Jordi Palau (flauta travessera i instruments de vent) i Pere Romaní (acordió) com a professors.

Tota la informació del Patac