«Guifré, ferit de mort», nova escultura al Museu Etnogràfic de Ripoll

S'hi exposarà fins a final d'any en motiu de la Capitalitat Cultural

Redacció
09 d'agost del 2013
Des d'aquest mes d'agost, coincidint amb el Mercadal del Comte Guifré, el Museu Etnogràfic de Ripoll compta amb una nova peça dedicada al que es considera fundador de la nació catalana. L’escultura Guifré, ferit de mort, d’Emma Perianes i Joaquim Llamas, hi estarà exposada fins a final d'any.

Guifré, ferit de mort és una peça feta amb ferro forjat en calent i detalls amb xapa de llautó picat i brunyit i xapa de coure. Així mateix representa un tron que simbolitza el marc de la unió de dos rius i el que fou el centre cultural d'un país, representat pel monestir i el naixement de la nostra nació amb les quatre barres de sang del Comte Guifré.

Es tracta de la primera obra que Perianes i Llamas exposen a Ripoll, creada expressament per participar al projecte artístic Ripoll, bressol de l'art i la creació, celebrat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana de la vila durant aquest 2013. Amb aquest projecte, que acull dues modalitats de participació es vol estimular i promoure la creativitat artística en totes les disciplines i, ja hi han participat una vintena d’artistes.