«Vernacle» arriba a la Taverneta com a prèvia del Mercadal de Ripoll

El llibre digital de Joan i Gerard Fossas es converteix en exposició

Redacció
07 d'agost del 2013
Els campdevanolencs Joan i Gerard Fossas fa unes setmanes van Vernacle, un llibre digital inspirat en la llegenda d'Otger Cataló. L'obra, editada per l'Editorial Neurosi, arribarà aquest divendres a Ripoll després de presentar-se a mitjans de juliol al Palau de l'Abadia de Sant Joan. Una presentació a la Taverneta (20:00) que servirà com a acte previ al Mercadal del Comte Guifré.

Joan Fossas Boixassa és l'encarregat de la idea original de Vernacle i de les il·lustracions mentre que Gerard Fossas Noguera ha escrit el text. El llibre, segons els seus autors, vol ser un cant al sentiment de pertinença, al lligam intangible d'una persona amb la terra on viu. "Per sobre de qualsevol patriotisme, Vernacle remet a la naturalitat d'aquest vincle a través de la història d'un home que d'una munió de gent en va fer un poble perquè, amb ell, van entendre la importància d'integrar-se plenament al lloc on habitaven i afirmar-se tots junts com a país" expliquen.

En aquesta ocasió el llibre també s'ha transformat en una exposició amb les il·lustracions de l'obra. La mostra es podrà veure a la Taverneta de Ripoll fins a l'1 de setembre.