Curses de muntanya, també a l'agost

Camprodon s'afegeix al "boom" amb la I Territori d'Isards Run mentre que Ribes de Freser i Planoles també disputaran proves de caràcter local

Arnau Urgell
07 d'agost del 2013
L'Olla de Núria va aplegar 650 corredors.
L'Olla de Núria va aplegar 650 corredors. | Arnau Urgell
Els corredors no es cansen de les curses de muntanya. Foto: Arnau Urgell

La febrada per les curses de muntanya no fa vacances. De fet, fins i tot apareixen noves proves a l'agost. És el cas de Camprodon on fins ara no se'n disputava –a excepció de la sortida de la transfronterera del coll d'Ares- i que ara tindrà la Territori d'Isards Run. Serà el proper 25 d'agost i tindrà un recorregut a l'abast de força gent amb 10 quilòmetres i 550 metres de desnivell positiu. A més, la Vertical Jou –la cronoescalada al Taga- s'avança i es disputarà el dissabte 31 d'agost en la seva desena edició.

La Territori d'Isards Run, que impulsa l'Ski Club Camprodon, s'afegeix a altres activitats d'un club que no hiverna a l'estiu ja que també organitza la XVII Cursa Popular pels carrers de la vila (14 d'agost) i la IX Volta amb BTT-Territori d'Isards (1 de stembre). Tot i que en ser la primera edició el nombre de participants és una incògnita, els organitzadors s'han assegurat la presència d'Oriol Cardona, campió estatal júnior i corredor del club camprodoní.

La sortida serà a les nou del matí al parc del pont Nou i, després de recórrer alguns dels carrers més cèntrics de la vila, es dirigirà cap a la muntanya de Sant Antoni, epicentre de la prova. De fet, el recorregut consisteix en una volta circular tot coronant la muntanya més emblemàtica del municipi.

La Territori d'Isards no serà l'única cursa del mes d'agost. A Ribes de Freser se'n disputa, per segona vegada, una de ben original: l'Anar Fent Rural Running (17 d'agost), una cursa d'obstacles organitzada pels Bombers de Ribes i que enguany assumeix un cert component independentista. A Planoles, per la seva banda, no fallen amb la Cursa del collet de les Barraques que, un any més, repeteix la doble modalitat running i bicicleta (27 d'agost). El 15 d'agost també es disputarà la sisesa Cursa Popular de Font-rubí.

Una temporada contínua

Tradicionalment la temporada de curses de muntanya anava de l'abril a l'octubre –amb l'aturada de l'agost-. Tanmateix, poc a poc s'estan organitzant proves al Ripollès a pràcticament tots els mesos de  l'any. L'AE Sant Grau va començar a fer-ne a l'hivern amb la de Sant Silvestre (31 de desembre) i la Marató Hivernal (entorn del 20 de febrer) mentre que l'Esportiu Ripoll ja prepara pel 24 de novembre la primera Trail Terra de Comtes i Abats. Una prova amb dos recorreguts (30 i 66 km), amb sortida a Sant Joan i arribada a Ripoll, que passarà per punts del Baix Ripollès com Saltor, Vidabona, la serra de Montgony, Sant Pere d'Aüira i Gombrèn.

Abans, el setembre tornarà a estar molt carregat de competicions. Destaca la Taga Evo 2040 (15 de setembre) que en la seva catorzena edició decidirà els campions de Catalunya de l'especialitat (absolut, júnior i sub23) i que ja ha esgotat les inscripcions. El 29 de setembre es disputarà la segona Cursa de la Marrana a Vallter, organitzada pel Club Excursionista Madteam mentre que tampoc cal oblidar la Cursa de Muntanya de coll d'Ares, amb sortida a Camprodon i arribada a Prats de Molló (1 de setembre), o la Transcat, que amb quatre etapes passarà el 8 de setembre a l'entorn de Gombrèn. El ripollès Marc Carós intentarà revalidar la victòria en aquestes dues proves.

Tot plegat en un any on s'ha estrenat el Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès amb victòria final de Roger Viñas per davant d'Aleix Fàbregas i Marc Carós. Un fet que ha suposat estrenar curses a Ogassa, Planoles i Ribes de Freser així com convertir la Setdellonga en competitiva.

Galeries de fotos 2013

Olla de Núria 2013 (Arnau Urgell)

23a Marxa de Resistència Núria-Queralt (Xavier Capdevila)

I Entrevalls: Queralbs-Setcases (Arnau Urgell)

Ultratrail i marató de l'Emmona (Marc Cargol, Gerard Garcia i Arnau Urgell)

Els Bastions I (Rastres: Gerard Garcia)

Els Bastions II (Josep Manuel Mercader i Marta Alsina)

Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (Arnau Urgell)

Setdellonga (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)


Galeries de fotos 2012

Sant Silvestre de Campdevànol (Arnau Urgell)

Vertical Jou (Marc Cargol)

Taga Evo 2040 de Sant Joan (Marc Cargol)

Olla de Núria (Toni Anguera/Vall de Núria)

Ultratrail de l'Emmona (Marc Cargol i Arnau Urgell)

Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (Arnau Urgell)

Ultratrail i trail dels Bastions de la Vall de Ribes (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand de Ripoll (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol (Arnau Urgell)


Galeries de fotos 2011

Sant Silvestre de Campdevànol (Arnau Urgell)

Taga Evo 2040 de Sant Joan (Marc Cargol, Joan Soler i Jordi Vives)

Travessia Núria-Queralt (Lleïr Soler)


Galeries de fotos 2010

Doble Km Vertical del Puigmal i Descens del Taga (Diedre.cat)

Olla de Núria (Toni Anguera/Vall de Núria)

Taga Evo 2040 de Sant Joan (Jordi Vives)


Galeries de fotos 2009

Olla de Núria II (Toni Anguera/Vall de Núria)

Olla de Núria I (Xevi Mas)

Taga Evo 2040 de Sant Joan (Jordi Vives)