Allà on neix el Ter

El Consorci del Ter i Vallter 2000 instal·len un plafó al naixement del riu a Ulldeter

Redacció
06 d'agost del 2013
Plafó que indica el naixement del Ter.
Plafó que indica el naixement del Ter. | Consorci del Ter
Plafó que indica el naixement del Ter. Foto: Consorci del Ter

El Consorci del Ter, l’Ajuntament de Setcases i Vallter 2000 han instal·lat aquest juliol un cartell informatiu per senyalitzar el naixement del riu Ter, al circ de Morens-Ulldeter. El plafó s’ha adaptat a la senyalització de Xarxa Natura 2000, al trobar-se dins l’espai d’interès natural capçaleres del Ter i el Freser. La iniciativa l'ha finançat el Consorci del Ter i la instal·lació ha anat a càrrec de Vallter 2000.

El cartell explica el naixement del riu, el seu recorregut i com Ulldeter ha estat un referent de l’excursionisme català. També es parla de la Ruta del Ter, el recorregut promogut i gestionat pel Consorci del Ter, que permet enllaçar a peu i en bicicleta aquest punt fins a la desembocadura a la Gola del Ter (Torroella de Montgrí-l’Estartit). A més, la nova Ruta del Freser també uneix Ulldeter amb Ripoll passant per Queralbs i Ribes de Freser.

La instal·lació d’aquest cartell de senyalització s’ha fet a través de la col·laboració amb Vallter 2000 que aquest estiu, des del 13 de juliol i fins el proper 20 d’agost, també acull en el marc de la temporada d’estiu, l’exposició BiodiversiTER: La recuperaciód’hàbitats riparis al riu Ter. Una mostra itinerant finançada pel Consorci del Ter através del projecte LIFE + Natura Recuperació d’hàbitats riparis al riu Ter (Riparia-Ter) que aquest any ja s’ha pogut veure a diferents municipis del Ripollès –Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon- i que des del 20 d’agost i fins a mitjans des etembre estarà a Campelles.