El ripollès Eduard Sadurní recorre el país en bicicleta per la independència

Dimarts va passar pel Ripollès en la sisena de 41 etapes que acabaran la vigília de la Diada

Arnau Urgell
06 d'agost del 2013
Eduard Sadurní (esquerra) en arribar a Ripoll amb tota la comitiva.
Eduard Sadurní (esquerra) en arribar a Ripoll amb tota la comitiva. | PxI
Eduard Sadurní (esquerra) en arribar a Ripoll amb tota la comitiva. Foto: PxI

Recórrer tot el país en 41 etapes per difondre la causa independentista. Aquest és el propòsit del projecte Pedalem per la Independència que tira endavant el ripollès Eduard Sadurní. La ruta va començar el passat 1 d'agost a Girona, on actualment viu Sadurní, i aquest dimarts arribarà al Ripollès. Té per endavant centenars de quilòmetres que acabaran el 10 de setembre, la vigília de la Diada, al Palau de la Generalitat.

El Pedalem per la Independència, més enllà de la vocació política, té un elevat component de projecte personal. “No coneixia tot Catalunya i vaig pensar que era una bona manera de trepitjar territori” explica Sadurní que admet que “poc a poc la cosa s'ha fet grossa”. De fet, és bastant probable que no recorri ni un quilòmetre en solitari ja que fins ara sempre ha fet les etapes amb diversos acompanyants. Per col·laborar en la logística del projecte, cal pagar una inscripció de 10 euros que permet acompanyar-lo tantes etapes com es vulgui així com rebre una samarreta tècnica de regal.

Després de rebre la benedicció a la sortida de Carles Puigdemont, alcalde de Girona (foto), ha anat recorrent les comarques de la demarcació. Aquest dimecres arribarà a Ripoll procedent d'Olot i l'ANC de la Vall de Camprodon li ha organitzat una rebuda amb estelades a Sant Pau de Segúries (entre les 11:30 i 12 del migdia). Posteriorment, arribarà al Monestir de la seva vila natal entre 1 i 2.

Globalment té marcat una ruta de 2.400 quilòmetres tot i que estima que finalment pot arribar als 2.700. “No sóc una persona molt habituada a fer molta bicicleta” explica i per això les etapes són relativament curtes. Això sí, en té dues de dures marcades al calendari: la que uneix la Seu amb Sort a través del port del Cantó i la següent, entre Sort i Vielha, amb el mític port de la Bonaigua com a gran dificultat. Tanmateix, la més especial serà la darrera amb final al Palau de la Generalitat on intentaran, amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i la Fundació Catalunya Estat, que els rebi alguna autoritat del Govern.

Eduard Sadurní (a baix a la dreta) en finalitzar la primera etapa. Foto: PxI