La CUP recorda Xirinacs amb un nou aplec

Una caminada popular, un acte polític i un dinar popular, principals actes de dissabte

Redacció
02 d'agost del 2013
Lluís Maria Xirinacs tenia setanta-cinc anys i va escollir el Ripollès, concretament el pla de can Pegot d'Ogassa, als peus de Sant Amand, per deixar-se morir. D'això ja en fa sis anys però la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) vol que el seu record continuï ben viu. Per aquest motiu diumenge aquest cap de setmana organitzen el segon aplec dedicat a la memòria, una activitat anual que es va estrenar l'any passat.

Els actes organitzats per la CUP Abadesses començaran aquest divendres amb la projecció d'un documental sobre la figura del lluitador independentista. Una caminada popular, un acte polític al pla de can Pegot i un dinar a la plaça Major de Sant Joan seran les principals activitats del dissabte.

L'aplec coincidirà amb l'inici d'una nova caminada al camí de Vidabona, un recorregut en quatre etapes que ressegueix bona part dels punts claus de la geografia dels darrers dies de Xirinacs. La caminada s'iniciarà dissabte a Sant Joan i acabarà el dimarts a Ripoll.

Programa d'activitats del II Aplec Xirinacs
Del 21 de juliol a l’11 d’agost

Exposició “Xirinacs, la resistència i la consciència” de la Coordinadora d’Associacions pel Català (CAL). Cafè de l'Abadia

Divendres 2 d’agost

Projecció del documental: “Xirinacs, de l’amnistia a la independència”. Taula rodona amb Núria Roig (Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs) i Lluís Planes (El Camí i la Fundació Vidabona). Palau de l'Abadia (18:30)

Dissabte 3 d’agost

Caminada popular d'homenatge a Lluís Maria Xirinacs. Sant Martí d'Ogassa (10:00)
Acte polític d'homenatge a Xirinacs: actuació musical de Núria Agulló, parlaments de la CUP Sant Joan i la Fundació Randa, ofrena floral i interpretació de la Muixeranga. Pla de can Pegot (11:30)
Dinar popular. Plaça Major de Sant Joan (14:00)
A continuació, animació infantil Gimkaxiri i actuacions musicals de Carlitos & Cia, Randellaires, Núria Agulló i el Pastor i el Pastisser.

Més informació del II Aplec Xirinacs