La I Marxa per l'Educació Pública començarà a Ribes de Freser

La iniciativa de l'Assemblea Groga s'iniciarà al domicili d'Irene Rigau i després de vuit etapes acabarà a Barcelona per reclamar la fi de les retallades

Redacció
01 d'agost del 2013
Convoquen una nova mobilització antiretallades a Ribes de Freser. Foto: Laia Deler

L'Assemblea Groga, la plataforma contra les retallades en educació, ha convocat per finals d'agost la primera Marxa per l'Educació Pública. La iniciativa, que van presentar ahir en una roda de premsa, partirà de Ribes de Freser i després de vuit etapes caminant acabarà a Barcelona.

Els organitzadors d'aquesta mobilització estiuenca afirmen que pretenen “millorar la coordinació territorial del moviment per l’educació pública, de bressol fins a universitat, i reivindicar una educació pública, lliure de retallades i de precarització, pública, inclusiva, laica i en català”. En aquest sentit expliquen que l'han convocat a finals d'agost per “per començar el nou curs amb força lluitant a favor de l'educació pública”.

L'Assemblea Groga ha escollit Ribes de Freser pel fet que hi ha el domicili de la consellera Irene Rigau. Una qüestió que ja ha motivat dos “escraches” de plataformes antiretallades: la protesta contra el tancament de l'escola de Can Montllor de Terrassa i contra el decret de plantilles per part de l'assemblea de professors interins.

La mobilització començarà el 24 d'agost a Ribes i la primera etapa de 14 quilòmetres acabarà a Ripoll. L'endemà els participants hauran de caminar fins a Torelló i, posteriorment fins a Vic. Les altres etapes passaran per els Hostalets de Balenyà, Granollers, Cerdanyola del Vallès i Badalona. La marxa comptarà amb cotxes de suport i l'allotjament i els àpats estaran organitzats.