El CEEC de Cardedeu es proclama campió estatal de horseball a Vilallonga de Ter

L'equip vallesà va derrotar a la final el Mas Batlló-Mallà, actual campió i amfitrió de la competició

Redacció
29 de juliol del 2013


El CEEC de Cardedeu es va proclamar aquest cap de setmana campió estatal de horseball a l'hípica Mas Batlló de Vilallonga de Ter (foto, Enric Tañà). Ho va fer derrotant a la final per 6 a 8 al Mas Batlló-Malla, l'equip amfitrió i que defensava el títol aconseguit l'any passat.

El horseball o bàsquet a cavall és un esport que enfronta dos equips formats per sis jugadors, amb els seus respectius cavalls o eugues. L'objecte del joc és fer el màxim de cistelles al camp de l'equip contrari mitjançant una pilota de 65 centímetres de diàmetre amb sis nanses de cuir. Dins del terreny de joc poden haver-hi únicament quatre jugadors per equip.

L'equip vallesà ha recuperat la supremacia en derrotar el campió de l'any passat. Després d'una primera avantatge dels locals, el CEEC de Cardedeu es va avançar per 2 a 1 i ja no es va deixar superar més en tot el partit. El seu capità, Miquel Julià, es va endur el trofeu al millor jugador del campionat mentre que Marià Clavell va anotar sis de les vuit cistelles de la final, compartint el trofeu de màxim golejador del campionat amb Julià.

La medella de bronze va ser per les Alforges de Banyoles després de derrotar el Serrat de Moià mentre que el cinquè lloc va ser pels Cabaleiros do Deza de Galícia que va guanyar el Sharkiis de Madrid. En categoria femenina el CEEC de Cardedeu també es va endur el títol en derrotar les Alforges de Banyoles mentre que el torneig sub16 el va guanyar el Club Hípic GT de Folgueroles.

El CEEC de Cardedeu és el nou campió estatal de horseball. Foto: Enric Tañà