Ensenyament es compromet a iniciar la nova escola de Campdevànol el 2014

El projecte constructiu estarà acabat aquest setembre després que l'ACA reduís les seves exigències

Redacció
25 de juliol del 2013
La reivindicada nova escola de Campdevànol podria començar a ser una realitat a partir del 2014. Així ho van comunicar dos responsables d'Ensenyament als membres del consistori en una reunió mantinguda la setmana passada. Tot plegat després que s'hagi aconseguit desencallar la redacció del projecte constructiu perquè l'ACA ha reduït les seves exigències respecte la inundabilitat. Finalment, no demanarà que es construeixi 1,8 metres per sobre del nivell del carrer sinó a l'entorn dels 80 centímetres.

Jordi Roig, director de centres públics del Departament d'Ensenyament, i Albert Bayot, responsable dels serveis territorials a Girona, van ser fa uns dies a Campdevànol. Allà van manifestar, segons l'alcalde Joan Manso, que la nova escola que s'ha de construir a can Ribalaigua és una prioritat per la conselleria. En aquest sentit confien que les obres es puguin iniciar l'any vinent.

Tot plegat succeïx en un context d'incertesa econòmica ja que el Govern no ha presentat els pressupostos d'enguany, argumentant que encara no té un sostre de dèficit. L'alcalde campdevanolenc creu que finalment es faran uns comptes conjunts pel 2013 i 2014 i que l'inici de les obres formarà part d'una partida genèrica de GISA per aquest tipus de projectes. Val a dir que en els darrers anys s'han comunicat diversos terminis com el del mateix Departament d'Ensenyament situant per enguany l'inici d'obres.

Cal recordar que recentment ERC va assegurar que pressionarien al màxim perquè la nova escola formés part dels pressupostos de la Generalitat de l'any vinent.

Totes les notícies de la nova escola de Campdevànol