Cap resultat en la recerca del veí de Campdevànol desaparegut

Mossos i Protecció Civil abandonen l'operatiu i només els Bombers de Ribes continuaran buscant-lo fins divendres | Aquest dimecres els esforços s'han centrat a Queralbs i Campelles

Redacció
24 de juliol del 2013
La coordinació de la recerca es va fer dimarts des de Campelles. Foto: Arnau Urgell  

Cap resultat en el tercer dia de recerca del veí de Campdevànol de 73 anys que està oficialment desaparegut. De fet, els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil de Campdevànol ja no continuaran i els propers dies només els Bombers de Ribes intentaran trobar-lo.

Francisco Vila Gillaumes, més conegut com a “Cisquet”, i va ser vist per darrera vegada el diumenge a la tarda a la carretera que uneix Ribes de Freser amb Campelles. Des d'aleshores se l'ha buscat a l'entorn de Campdevànol i a Campelles. Tant ahir com avui al matí, a més, s'ha pentinat l'àrea compresa entre Queralbs i el nucli de Batet, al terme de Ribes ha que l'última senyal del mòbil captada corresponia a la torre que hi ha Serrat.

Francisco Vila, que pateix alzheimer, és fill de Campelles, població on hi va viure durant uns trenta anys. A més, és usuari del centre de dia de la residència de Campdevànol on no es va presentar dilluns al matí, un fet que va fer activar totes les alarmes. Durant bona part del matí de dimarts es va esperar que el jutge autoritzés sol·licitar la triangulació del mòbil del desaparegut. El tràmit no va donar un resultat massa satisfactori ja que només es va captar un senyal d'un emissor de Queralbs.

Francisco Vila va ser vist per darrera vegada el diumenge a la tarda a tocar de la Casassa de Ribes, un establiment de turisme rural situat al quilòmetre 3 de la GIV-4011, la carretera que uneix Ribes de Freser i Campelles. Poc després de veure'l va començar a ploure amb intensitat fet que fa témer que hagués pogut patir una caiguda, segons les fonts consultades per aquest mitjà. L'home té una alçada d'1 metre 70, cabells blancs i ulleres.

Darrer punt on va ser vist Francisco Vila. Foto: Arnau Urgell