Molló oficialitza la bandera municipal

Culmina un procés per regular els símbols iniciat el maig de 2010

Redacció
24 de juliol del 2013
Molló ja té una bandera plenament oficial. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) del 17 de juny dóna conformitat a l'adopció de l'ensenya municipal completant un llarg procés iniciat el maig de 2010.

La bandera és apaïsada, de proporcions dos d’alt per tres de llarg, verd clar, amb el molló blanc de l’escut –l'objecte que serveix per marcar el límit d'un terme-, d’alçària 5/8 de la del drap i amplària 11/36 de la llargària del mateix drap, al centre. De fet, es tracta de l'adaptació de l'escut, oficialitzat el gener de 2012, i que és és caironat; de sinople, amb un molló d'argent, i per timbre una corona de poble. L'únic canvi respecte la situació anterior és que s'ha passat de verd fosc a verd clar.

L'inici de l'expedient per oficialitzar l'escut i la bandera municipal data del ple del 7 de maig de 2010. Tot plegat després que Governació dugués a Ripoll l'exposició sobre l'oficialització dels símbols municipals en la qual s'assenyalava que en aquell moment encara hi havia cinc municipis sense escut i deu sense bandera a banda del Consell Comarcal.