La recerca de l'home desaparegut es trasllada sense èxit a Queralbs

Francisco Vila, de 73 anys i amb alzheimer, va ser vist diumenge a la tarda a la carretera de Campelles | El mal temps i la manca d'indicis estanquen la investigació

Arnau Urgell
23 de juliol del 2013
Durant dos dies la recerca s'ha centrat a Campelles
Durant dos dies la recerca s'ha centrat a Campelles | Arnau Urgell
La coordinació de la recerca es fa des de Campelles. Foto: Arnau Urgell  

Pocs avenços en la recerca del veí de Campdevànol de 73 anys que està oficialment desaparegut des de dilluns. Es tracta de Francisco Vila Gillaumes, més conegut com a “Cisquet”, i que va ser vist per darrera vegada el diumenge a la tarda a la carretera que uneix Ribes de Freser amb Campelles. Les tempestes que descarreguen al Ripollès des del migdia i, sobretot, la manca d'indicis fiables han provocat que aquest matí no s'hagin produït novetats tot i que finalment el jutge ha autoritzat triangular la posició del mòbil. Aquesta tarda s'ha optat per traslladar la recerca a l'entorn de Queralbs amb diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i voluntaris de Protecció Civil.

Francisco Vila, que pateix alzheimer, és fill de Campelles, població on hi va viure durant uns trenta anys. A més, és usuari del centre de dia de la residència de Campdevànol on no es va presentar ahir al matí, un fet que va fer activar totes les alarmes.

A partir de les nou del matí s'han començat a concentrar a la plaça de l'Ajuntament de Campelles els diversos cossos d'emergències. Concretament es tractava de tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, una dels Mossos així com voluntaris de Protecció Civil de Campdevànol i de la Policia Local de la població.

Durant bona part del matí s'ha esperat que el jutge autoritzés sol·licitar la triangulació del mòbil del desaparegut. Segons ha pogut saber aquest diari, el tràmit no ha donat un resultat massa satisfactori ja que només s'ha captat un senyal d'un emissor de Queralbs. Tot i que és un indici relativament poc fiable a la tarda la recerca, ja sense els Bombers, s'ha traslladat a aquest municipi amb dues patrulles i una unitat de muntanya.

Per tot plegat al llarg del matí tot just s'han fet algunes recerques limitades a l'entorn del nucli de Campelles. Ahir, en canvi, es va pentinar tant per via terrestre com aèria, amb l'ajuda d'un helicòpter, tota l'àrea compresa entre la població i Ribes de Freser. Anteriorment, al matí, els treballs s'havien centrat a l'entorn de Campdevànol.

Francisco Vila va ser vist per darrera vegada el diumenge a la tarda a tocar de la Casassa de Ribes, un establiment de turisme rural situat al quilòmetre 3 de la GIV-4011, la carretera que uneix Ribes de Freser i Campelles. Poc després de veure'l va començar a ploure amb intensitat fet que fa témer que hagués pogut patir una caiguda, segons les fonts consultades per aquest mitjà. L'home té una alçada d'1 metre 70, cabells blancs i ulleres.

Darrer punt on va ser vist Francisco Vila. Foto: Arnau Urgell