Ramon Espadaler descarta que el fugitiu de Ripoll fos un jihadista

El conseller d'Interior defensa l'actuació dels Mossos tot i que el final "no és el desitjat per ningú" | Manté la negativa a les armilles antibales lleugeres

Redacció
10 de juliol del 2013
Ramon Espadaler, conseller d'Interior, ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra que dimarts al vespre va acabar amb la mort d'un home que hores abans havia tirotejat dos agents a prop de Ripoll.  Això sí, ha qualificat d'“especulació periodística poc fonamentada” la possibilitat que el finat, un veí de Mollet de 30 anys, fos un jihadista. Un fet que El Periódico va apuntar en la seva versió digital insinuant la hipòtesi que es tractés del que es denomina un “llop solitari”.

El titular d'Interior ha qualificat de “correcte” el dispositiu tot i admetre que “no ha estat el final desitjat per ningú” ja que el fugitiu va acabar mort després d'un nou tiroteig a la carretera del Castell de l'Areny. Youssef Laouni, segons els Mossos, tenia cinc antecedents penals per atemptat contra l'autoritat, conducció temerària i salut pública. El jutjat de Berga que investiga el cas ha decretat el secret de sumari.

Per altra banda, Espadaler no ha volgut comentar detalls del tiroteig que va acabar amb la mort del fugitiu, però sí que ha destacat la bona coordinació dels agents de diverses comissaries i regions policials així com diversos cossos especialitzats com els ARRO i el Grup Especialitzat d'Intervenció (GEI), els GEO dels Mossos.

Espadaler destaca les armilles antibales lleugeres

El tiroteig de Ripoll va intensificar la reivindicació dels sindicats policials que tots els agents tingui una armilla antibales lleugera. Espadaler ha descartat aquesta possibilitat pel cost però ha assegurat que la “seguretat està garantida” amb les actuals armilles exteriors, que hi ha a tots els cotxes patrulla. Per altra banda, Interior homologarà els propers mesos un model perquè els agents que en vulguin se la puguin comprar.