Els Mossos abaten el fugitiu de Ripoll a Vilada

La matinada passada l'individu, que ha mort al lloc dels fets, havia disparat tres trets a una patrulla | El segon tiroteig ha deixat dos agents ferits lleus

Redacció
09 de juliol del 2013
L'helicòpter dels Mossos que ha participat a la recerca
L'helicòpter dels Mossos que ha participat a la recerca | ElRipollès.info
L'helicòpter dels Mossos ha participat a la recerca. Foto: ElRipollès.info

Els Mossos d'Esquadra han abatut a Vilada (el Berguedà) el fugitiu que la matinada passada havia disparat contra una patrulla policial a prop de Ripoll. Una hora després el metge forenses ha certificat que havia mort després que inicialment se l'hagués donat per ferit molt crític. El segon tiroteig s'ha produït a la carretera del Castell de l'Areny, segons han explicat testimonis presencials a aquest diari.

Després d'un dia d'exhaustiva recerca –amb agents de quatre comisaries, un helicòpter i una unitat canina- s'ha localitzat el sospitós a prop de Vilada poc abans de dos quarts de vuit. El sospitós ha iniciat un nou tiroteig al mateix temps que fugia amb el vehicle policial de paisà que l'havia localitzat. Durant l'incident s'han disparat una vintena de trets que han acabat suposant la mort del fugitiu així com ferides lleus en un sotsinspector de policia. A més, la topada amb un altre vehicle dels Mossos ha deixat un agent ferit lleu per una contusió cervical. Els testimonis presencials consultats per aquest mitjà han indicat que almenys tres persones s'han hagut de refugiar per no veure's afectats pel foc creuat.

El finat es tracta de Youssef Laaounid, de 30 anys, veí de Mollet del Vallès i amb antecedents policials. El cotxe que ha utilitzat a la fugida, i en el qual s'ha trobat anotacions sobre el tiroteig d'anit, segons la SER, estava domiciliat a Ceuta.

Un control que acaba amb tiroteig

La matinada passada, cap a quarts de dues, una patrulla va voler identificar una persona sospitosa a prop de Can Villaura de Ripoll. L'home no només va fer cas omís de les indicacions sinó que va fugir amb el seu cotxe cap a la carretera de les Llosses (C-26).

En un dels revolts de la carretera, però, el sospitós va aturar el cotxe. Els agents van baixar i, quan s'apropaven al vehicle, el fugitiu va engegar el motor, va intentar atropellar-los i també va envestir el cotxe policial, on els agents s'havien refugiat. Aleshores, el sospitós va treure una arma i va disparar tres trets que van impactar al vehicle logotipat –un a un retrovisor i un altre al vidre davanter-. Els Mossos –que no van resultar ferits- van respondre usant les seves pistoles. Un parell hores després es va localitzar el vehicle en una zona boscosa de Borredà i es va iniciar l'operatiu de recerca que ha durat quasi 20 hores.

Un dels impactes de bala al cotxe dels Mossos. Foto: ElRipollès.info

Un dels controls dels Mossos, molt a prop d'on s'ha produït el segon tiroteig. Foto: ElRipollès.info