El Ninot dels Angry Birds crema a Ripoll

Redacció
08 de juliol del 2013
Espectacular cremada del Ninot.
Espectacular cremada del Ninot. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Espectacular cremada del Ninot. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Una figura inspirada en el popular joc dels Angry Birds va cremar dissabte a la nit com a colofó de la popular festa del barri del Ninot de Ripoll. De nou, la que segurament és la festa de barri amb més arrelament, va tornar aplegar centenars de persones amb activitats al llarg de la tarda i el vespre.

A primer hora es va plantar el Ninot, a mode de falla valenciana, a tocar de la sala Eudald Graells. A la tarda, un espectacle d'animació infantil va precedir un concorregut cercabarris que va comptar amb els gegants, capgrossos i altres elements de bestiari festiu de les escoles Vedruna i Salesiana.

Al vespre, les sardanes van anticipar la crema del Ninot que enguany van construir la colla dels Amics del Malta. Una de les novetats és que es va indultar una de les figures que es va acabar sortejant entre la mainada assistent. Tot plegat va acabar amb el ball amenalitzat per Josep Bardolet.

L’origen de la festa

La Festa del Ninot és fruit de la participació en la festes de Santa Maria de 1945 de la família Blasco d'origen valencià. En el marc d'un concurs de guarnir els carrers, el barri va instal·lar un Ninot –talment com una falla- a la carretera de Vallfogona. D'això, ja en fa quasi 70 anys i tant la tradició com la denominació del barri ha perdurat. La història del barri la va plasmar Agustí Dalmau en un llibre publicat el 2008.

Galeries de fotos

Galeria de fotos Festa del Ninot 2013 (Raül Duque)

Galeria de fotos Festa del Ninot 2011 (Raül Duque)

Galeria de fotos del cercabarri de l'any 2008 (Arnau Urgell)
 

Cercabarri del Ninot. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)