Joan Llordella comença la Transpyr guanyant la primera etapa

El ciclista de Campdevànol, fent parella amb Pau Zamora, s'ha imposat a Camprodon

Redacció
06 de juliol del 2013
Joan Llordella i Pau Zamora han arribat primers a Camprodon.
Joan Llordella i Pau Zamora han arribat primers a Camprodon. | Transpyr
Joan Llordella i Pau Zamora han arribat primers a Camprodon. Foto: Transpyr

Joan Llordella ha començat amb molt bon peu la Transpyr –debuta a la competició- aconseguint la victòria a la primera etapa. El ciclista de Campdevànol, fent parella amb Pau Zamora, ha arribat en primera posició a la meta de Camprodon després de recórrer 118 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu des de Roses (Alt Empordà). L'equip Buff International, a més, ha pulveritzat el rècord de l'etapa aconseguint baixar de les sis hores (5:59:55) i millorant en 20 minuts el millor temps establert l’any passat. La seva posició es pot seguir en directe a través d'un sistema race tracker.

La victòria de la parella Llordella-Zamora ha estat clara ja que els segons classificats, Joao Marinho i Luis Lete, han entrat a 28 minuts i mig.

La calor ha estat el pitjor enemic dels corredors i també ha afectat als pioners que han estrenat la versió de carretera amb una etapa duríssima, amb set ports de muntanya. L’austríac Axel Strauss s’ha adjudicat el tram cronometrat de l’etapa d’avui, de 29 quilòmetres, amb un temps d’1h 17 min, seguit del català Daniel Hausmann, que ha trigat 25 minuts més.

Més de 300 participants

La travessa dels Pirineus assoleix per primera vegada els 300 participants, un 25% més d'inscrits que l'any passat, de més de quinze països d'arreu del món. Globalment hauran d'afrontar 820 quilòmetres i 20.300 metres de desnivell positiu acumulat repartits en vuit etapes. Després de l'etapa d'avui, aquest diumenge sortiran de Camprodon i després d'afrontar, entre altres, la collada Verda i la collada de Toses, arribaran a la Seu d'Urgell (115 quilòmetres i 2.750 metres de desnivell positiu).

Joan Compte “Burgues” i Jaume Guàrdia repeteixen com a representants de Camprodon –cada vila o ciutat que acull un final d'etapa té un equip convidat-. L'any passat van fer un gran paper aconseguint quatre victòries parcials i el segon lloc a la general per darrera de la parella Emilio Vivian-Daniel Martínez. Avui la calor els ha afectat i han arribat quarantens, a tres hores dels guanyadors. A les sis però han protagonitzat la cerimònia de traspàs del testimoni de la Transpyr que avui han dut els corredors de Roses.

 Classificacions primera etapa Roses-Camprodon (pdf)