El Ripollès també canta per la llibertat

Òmnium i les ANC han omplert cinc autocars per ser a l'històric concert del Camp Nou

Nació Digital
29 de juny del 2013
El Ripollès també ha estat present al Concert per la Llibertat.
El Ripollès també ha estat present al Concert per la Llibertat. | Albert Alemany
El Ripollès també ha estat present al Concert per la Llibertat. Foto: Albert Alemany

El 6 de juliol de 1985, 100.000 espectadors amb senyeres i espelmes omplien a vessar el Camp Nou per escoltar Lluís Llach. Avui, vint-i-vuit anys després, Llach tornarà a ser un dels principals reclams de Concert per la Llibertat, però de senyeres se n'esperen ben poques, en un concert que té com a eslògan 2014: fem-ho possible. Com ja va passar a la gran manifestació de l'Onze de setembre passat, les estelades i el clams de llibertat acapararan, sinó tota, bona part de la iconografia del Camp Nou.

Com no podia ser d'altra manera, hi haurà una bona representació del Ripollès amb cinc autocars fletats per Òmnium i les ANC de la comarca. Tots els assistents que ho vulguin es poden acostar a l'estand de Nació Digital a la fira d'entitats on es realitza una fotografia de record per aquest concert històric.
 
A partir de les 20h, l'estadi del F.C Barcelona serà un clam per la llibertat, “una oportunitat després de molts segles”, diu l'organització, “de fer sentir més fort que mai la voluntat d'un poble”. Els crits els escoltaran els consellers de la Generalitat que han confirmat la seva assistència, representants de la societat civil i de diversos partits polítics, però sobretot, el món, i Madrid, escoltaran una quarantena de cançons interpretades per una seixantena d'artistes -en total es mobilitzen 450 artistes i tècnics- que simbolitzen l'ampli consens que hi ha a Catalunya respecte al dret a decidir. 
 

Seguiment al minut a Nació Digital

Especial Concert per la Llibertat a Nació Digital