El vídeo arriba amb força a Instagram, al «Projecte Chicago» de La Veu

Nova entrega del programa de noves tecnologies d'Aleix Caballeria, Miquel Alvarado i Joan Garcia

La Veu de Sant Joan
26 de juny del 2013
Vídeo Instagram
Vídeo Instagram


Després d'un Projecte Chicago dedicat a les novetats d'Apple (nous sistemes operatius per a iPhone, iPad i Mac així com l'esperada actualització del Mac Pro), aquesta setmana el protagonitzen les notícies relacionades amb les xarxes socials.

Instagram, una de les aplicacions per a compartir fotografies més populars, ha apostat ara pels vídeos. Amb aquesta nova funció els responsables de Facebook (que va comprar aquesta plataforma l’abril de 2012) volen competir directament amb Vine, una altra aplicació mòbil lligada a Twitter per compartir vídeos curts. En les primeres 24 hores de funcionament s’hi van pujar cinc milions de vídeos.

Facebook també ha presentat una gran novetat amb la posada en funcionament dels hashtags o etiquetes entre els seus usuaris. Un fet que permet agrupar i visualitzar comentaris o entrades d’un mateix tema.

El programa d'aquesta setmana també parla de cotxes que busquen aparcament i aparquen sols, del grafè com a primera gran revolució industrial i tecnològica del segle XXI, d’una nova càmera amb sistema Android amb objectius intercanviables, d’una capa que permet fer-se invisible, i de Whattsapp, que ja compta amb 250 milions d’usuaris actius.

El Projecte Chicago és el programa de noves tecnologies de La Veu de Sant Joan. S'emet cada dissabte en directe a la una del migdia i dilluns en diferit a les vuit del vespre. Ara, a més, es pot escoltar setmanalment a ElRipollès.info.

El programa està dirigit i presentat per Aleix Caballeria (@papasolgirona), Miquel Alvarado (@miquel_alvarado) i Joan Garcia (@sqdlla), amb col·laboracions especials d'en Pere Esquerrà (@pereesquerra). Parlen de gadgets, Apple, Twitter, Facebook, Google, Android, internet, videojocs, electrodomèstics i tot allò relacionat amb la cultura geek. Tots els programes del Projecte Chicago es poden escoltar al web de l'emisora en format podcast.