L'ANC se'n va al Tour

Les seccions d’Osona, El Ripollès i El Lluçanès organitzen autocars, amb l’objectiu d’internacionalitzar el procés d’independència

Redacció
26 de juny del 2013
Les seccions d’Osona, El Ripollès i El Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzen autocars per assistir a una etapa del Tour de França. L’acció s’emmarca dins la campanya d’internacionalització del procés d’independència de Catalunya.

Així, el proper dissabte 6 de juliol, l’ANC serà present a la prova ciclista francesa. Es tracta concretament de la vuitena etapa, de 195 km entre Castres i Ax 3 Domaines. Les seccions de l’ANC a Osona, el Ripollès i el Lluçanès organitzen autocars que sortiran de Vic (7:55 del matí), Olost (8:10 del matí) i Prats de Lluçanès (8:15 del matí) amb destí a Acs (Ax-les-Thermes en francès) passant pel túnel del Cadí. Un cop a Acs, lloc de parada de l’autocar, es podrà gaudir de l’espectacle del Tour de França: la famosa caravana publicitària, l’afluència de públic de totes les nacionalitats i finalment el pas dels ciclistes que es podrà veure des d’Acs mateix o, per aquells qui ho desitgin i vulguin caminar algun quilòmetre, des d’algun dels trams de l’última ascensió de la jornada entre Acs i Ax 3 Domaines (la carretera per on circularan els ciclistes entre Acs i Ax 3 Domaines estarà tancada al trànsit des de bon matí però serà accessible a peu).

L’objectiu de l’acció és doble: per una banda es pretén contribuir a la internacionalització del procés d’independència de Catalunya, mentre que per l’altra es pretén que persones afeccionades al món de l’esport en general, i al ciclisme en particular, i que encara no hagin participat en accions organitzades per l’Assemblea, es vagin apropant als ideals que defensa l’entitat.

Per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, l’ANC ha editat uns fulls informatius en anglès i en francès per repartir entre el públic internacional, així com també unes pancartes en ambdues llengües. Tant els fulls informatius com les pancartes, que s’utilitzaran en aquesta jornada al Tour de França, ja es van exhibir en el Gran Premi de Motociclisme a Montmeló del passat 16 de juny per informar als espectadors estrangers sobre el moment que viu Catalunya.

Per apropar cada cop més tots els sectors de la societat als objectius de l’ANC, aquesta acció segueix la línia iniciada amb alguns clubs esportius d'Osona i el Ripollès que ja llueixen el logotip de l’assemblea o l’estelada en les seves samarretes. Així, la sortida al Tour de França pretén continuar eixamplant encara més la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport. És per això que l’ANC ja està contactant amb entitats esportives i especialment del món del ciclisme per tal que puguin participar en aquesta sortida. No obstant, l’acció està oberta a tot el públic en general ja que des de l’organització es considera que el Tour és un espectacle esportiu de primer ordre mundial que pot despertar l’interès de tothom, des dels més petits fins als més grans de la família.

La convocatòria pretén escampar-se arreu del Principat, així com de la Catalunya Nord, i aconseguir una #plujadestelades entre Acs i Ax 3 Domaines que permeti que des de tot el món es puguin visualitzar les ànsies de llibertat de la nació catalana.

Els bitllets d’autocar, a un preu de 15€, inclouen el viatge d’anada i tornada i es poden adquirir a la Llibreria la Tralla de Vic (C/Riera 5) o a través del correu electrònic llucanes@assemblea.cat. Independentment d’on s’hagin adquirit els bitllets es podrà sortir des de Vic, Olost o Prats de Lluçanès. Es recorda també que els menors d’edat, tan si viatgen acompanyats com si no, hauran de portar una autorització signada pels seus pares o tutors que se’ls entregarà al comprar el bitllet. La tornada es preveu que sigui a les 10 de la nit aproximadament.

Cartell de la sortida (pdf)