Ribes de Freser xifra en 50.000 euros els danys de la tempesta

L'Ajuntament ha sol·licitat una ajuda a Governació per refer les infraestructures afectades

per Arnau Urgell, 25 de juny de 2013 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tempesta va inundar el pont de la Letona de Ribes. Foto: Laia Deler

El 6 de juny al vespre una fortíssima tempesta va descarregar sobre Ribes de Freser. El xàfec, que va assolir una intensitat de 250 litres/h, va acabar acumulant uns 64 litres en poc més de 45 minuts. Tot plegat va suposar diverses inundacions i afectacions en infraestructures del municipi.


Tres setmanes després el consistori ribetà pràcticament ha enllestit la valoració d'uns danys que pugen a 50.000 euros. De fet, fa uns dies ja van presentar al Departament de Governació una sol·licitud per adherir-se a una línia d'ajuts urgents per a situacions catastròfiques. Marc Prat, alcalde de Ribes, explica que tan bon punt es resolgui iniciaran els treballs per reparar els elements afectats.

Els principals danys de l'aiguat es van produir a la pujada de Ventaiola. També caldrà fer una nova canalització d'aigua al torrent de la Font de Santa Caterina així com repavimentar diversos carrers afectats –destaca el carrer Nostra Senyora de Gràcia on la força de l'aigua es va endur clapes d'asfalt-. També caldrà arreglar l'espai de la Font de Santa Caterina i el passeig de la Caterineta així com engrandir els embornals del pont de la Letona perquè no es torni a inundar. En aquest sentit Prat assegura que la construcció del nou aparcament del cremallera no va ser la causa de l'acumulació d'aigua en aquest punt que comunica les dues ribes del Freser.


Hores d'ara es desconeix quan pot tardar a Governació en donar vist-i-plau als ajuts i, finalment, de quina quantitat es tractarà. Sigui com sigui, l'Ajuntament de Ribes de Freser els executarà tan bon punt rebin la resposta. Per altra banda, segons Marc Prat, no han rebut cap comunicació de propietaris privats afectats –bàsicament es van inundar alguns baixos-.

Galeria de fotos de la tempesta del 6 de juny (Laia Deler)

 

Participació