Els Països Catalans fan el cim

L'Esquerra Independentista ha organitzat una ascensió simultània a una vuitantena de muntanyes, entre les quals el Taga, el Bastiments i el Puigmal, per reivindicar la unitat nacional

Redacció
23 de juny del 2013
Campanya Som Cims al Taga
Campanya Som Cims al Taga | CUP Sant Joan de les Abadesses
La campanya Som Cims al Taga Foto: CUP Sant Joan de les Abadesses  

Fer una vuitantena de cims de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Aquest és l'ADN de la iniciativa Som Cims de Som Països Catalans que s'ha organitzat coincidint amb Sant Joan, considerada la Diada Nacional dels Països Catalans.

D'aquesta manera, al llarg d'aquest cap de setmana col·lectius locals vinculats majoritàriament a l'Esquerra Independentista han organitzat desenes d'ascensions per "visualitzar la defensa del territori i la unitat dels Països Catalans". Les CUP de Sant Joan i Ripoll, juntament amb el col·lectiu Fills de la Terra, han pujat aquest diumenge al Taga (2.040 metres) des del coll de Jou. Entre la vint-i-cinquena de participants ha destacat la presència del diputat David Fernàndez.

Per altra banda, aquest dissabte un grup vinculat al Casal Can Capablanca de Sabadell va pujar al Bastiments i al Pic de l'Infern. Altres persones van reivindicar els Països Catalans coronant els diversos cims de l'olla de Núria, entre els quals el Puigmal.

Campanya Som Cims al Bastiments. Foto: Can Capablanca

El diputat David Fernàndez al cim del Taga. Foto: CUP Sant Joan de les Abadesses

Campanya Som Cims al pic de l'Àliga. Foto: Som Cims