Els vídeos arriben a Instagram

L'aplicació competirà directament amb Vine, de Twitter

Nació Tecnologia
21 de juny del 2013
Facebook havia convocat els mitjans a una presentació amb una frase: "Un petit equip ha estat treballant en una gran idea". Quina idea? Incloure Vine dins d'Instagram. Tal com apuntaven els rumors aquesta setmana, finalment Instagram inclou l'opció de publicar vídeos, amb un funcionament molt semblant al de Vine. 

Les diferències són poques, però interessants: en comptes de sis segons, s'allarga el temps màxim fins a 15. A més, cada tram del vídeo (gravat mantenint el dit a la pantalla) es pot esborrar individualment. I s'hi pot aplicar filtres. A més, en Android, el seu funcionament sembla a primer cop d'ull considerablement més ràpid que el de Vine, tot i que podria ser degut al canvi d'ordre de processament: Vine processa el vídeo sencer quan s'acaba de gravar, mentre que Instagram presenta una previsualització fins que s'ha escollit el filtre, de manera que no ens hem hagut d'esperar tant per veure i validar el resultat. El vídeo a Instagram ha arribat tant per iOS com per Android, i en la darrera versió (4.0) ja es pot veure i gravar.

Ara caldrà veure la reacció dels usuaris: deixaran finalment Vine abandonat? El fet de barrejar vídeos i fotos "contaminarà" Instagram? Hi ha arguments a favor i en contra, però al final, com sempre, qui decideix són els usuaris.