Albert Bosch «triomfa» a Madrid, a l'assemblea de la patronal espanyola

L’aventurer i emprenedor comparteix cartell amb Mariano Rajoy, Joan Rosell i Isidre Fainé

El Ripollès.info
19 de juny del 2013
Albert Bosch, al pol sud
Albert Bosch, al pol sud | Pol Sud 1911-2011
Albert Bosch a l'esfera del pol sud. Foto: Pol Sud 1911-2011

Albert Bosch va ser el gran triomfador de l’assemblea de la CEOE, la patronal espanyola, en la reunió que es va celebrar ahir a Madrid, a la que hi va ser convidat com emprenedor i soci fundador d’Invergroup. Amb el seu discurs àgil i punyent, el gran aventurer santjoaní va reivindicar l’orgull de ser empresari i va arrancar els aplaudiments dels assistents. Més fins i tot que els altres ponents de la vetllada, que no eren, precisament, de pa sucat amb oli: Mariano Rajoy, president del govern espanyol; Joan Rosell, president de la patronal; i Isidre Fainé, president de La Caixa, entre d’altres.

Bosch és més conegut arreu per la seva faceta aventurera, que inclou l’ascens als cims més alts del món, fins i tot l’Everest, les vuit edicions al París Dakar i la fita de creuar sol i a peu tota l’Antàrtida. En aquesta ocasió, però, es va posar el vestit d’emprenedor i va deixar bocabadats els empresaris.

Bosch va definir l’emprenador com un aventurer extrem, que ho ha de fer tot sol, que ha de gestionar el risc i que sempre està rodejat d’incerteses. Al mig de les rialles dels assistents, va comentar que la incertesa a l’Antàrtida és menor, ja que coneixia abans amb quines temperatures es trobaria, “però si et fiques en un marc normatiu, te’l canvien”. En la mateixa línia, va dir que l’Administració era com l’Amazones, amb “cuques per tot arreu”.

En un altre marc, va defensar la figura de l'empresari i va dir que era “injust” la mala imatge que tenien davant dels emprenedors. “Estic fart que l’empresari sigui sempre una mala persona”, va afegir.

L’aventurer i emprenedor també va reclamar el dret al fracàs, ja que pensa que no s'hauria de penalitzar de per vida qui ha intentat tirar una empresa endavant i ha hagut de tancar.

Notícies publicades d'Albert Bosch