Lluís Carbó, de l'Escala, el millor escriptor de cartes d'amor

Jose Alguacil, impulsor del certamen, ja pensa en la segona edició després de l'èxit assolit

Redacció
17 de juny del 2013

Lluís Carbó, un escriptor de l'Escala (Alt Empordà), ha estat el gran triomfador del primer Certament de Cartes d'Amor de Sant Joan de les Abadesses. Un triomf “inapel·lable” en un concurs que ha aconseguit superar els límits de la comarca amb més de 200 participants.

Carbó ja havia guanyat diversos premis i, segons Jose Alguacil, impulsor de la iniciativa, “no hi va haver discussió a l'hora de realitzar el veredicte”. Més renyit va ser decidir la finalista, una distinció que va recaure en Anna Serraïma. De fet, finalment es va optar per incloure un accèssit que va ser per Rosa Palou.

Davant de l'èxit Alguacil, responsable del Cafè de l'Abadia, ja comença a pensar en una segona edició. Tot i això, en declaracions a la Xarxa, admet que primer “cal pair-ho”. I és que el concurs ha estat notícia en ràdios, televisions i diaris no només comarcals i nacionals sinó també estatals. “Val la pena que continuem perquè pot incentivar l'escriptura a mà i recuperar el romanticisme” ha afegit.

L'entrega de premis es va realitzar en el marc d'un sopar a la fresca dissabte a la fresca en el qual el rapsode Ramon Alabau va llegir algunes de les cartes i Jordi Fornos va realitzar un recital de poesia. A més, el proper cinc de juliol el SAT-Teatre Centre en representarà deu de les millors mentre que l'Editorial Neurosi també en publicarà una selecció en un llibre digital. Cal recordar que el premi pels dos guanyadors és un sopar romàntic i un cap de setmana en un allotjament rural del municipi.

Vídeo de la Xarxa Televisió produït per TVR