El Barça s'encomana de la força de Rabaseda per salvar el «match ball»

La victòria per 73 a 62 força el cinquè partit a Madrid

17 de juny del 2013
El Barça ha forçat el cinquè partit. Foto: FCB

La mala imatge del Barça en el partit de divendres feia que els més pessimistes ja veiessin el Madrid celebrant el títol aquest diumenge al Palau Blaugrana. Res més lluny de la realitat. Tot i la diferència de plantilles, les lesions que no paren d'afectar els homes de Xavi Pascual –avui ha estat el torn de Navarro-... els blaugranes han tret el geni per empatar l'eliminatòria i forçar un cinquè partit (73-62).

Ha estat un triomf basat més en l'actitud que en la qualitat. I en aquest camp ha destacat un hipermotivat Xavi Rabaseda. L'aler de Ripoll, que avui ha estat titular, ha tornat a demostrar que és un baluard en defensa i la seva força –juntament amb la del jove Todorovic- han encomanat a la resta de l'equip. Tot i que només ha fet dos llançaments de tres (ambdós errats), ha aconseguit tres rebots, una assistència i dues recuperacions. Però la seva aportació es nota en el fet que durant els 23:30 que ha estat a la pista (el quart jugador amb més minuts) el parcial ha estat de +10 a favor del Barça.

La Lliga s'acabarà decidint el proper dimecres a les 10 del vespre (TV3), en un partit on el capità Joan Carles Navarro és seriós dubte.