Recital de Picas a la marató

La corredora manresana s'imposa a la cursa “curta” de l'Emmona per davant de tots els homes

15 de juny del 2013
Núria Picas aixecant l'escut de l'Emmona a l'arribada de la marató.
Núria Picas aixecant l'escut de l'Emmona a l'arribada de la marató. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Núria Picas aixecant l'escut de l'Emmona a l'arribada de la marató. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Núria Picas era la gran atracció de l'Emmona 2013. La corredora de Manresa, actual campiona de l'especialitat, no ha decebut i ha ofert un recital a la marató. Picas ha arribat al santuari de Núria en primera posició absoluta per davant de tots els homes (5:53:40). A més, només ha vist com tres corredors de la ultratrail de 106 km han fet millor temps.

El ritme constant de Picas li ha permès anar recuperant posicions. De fet, al pas per la pista de Tregurà –pràcticament a la meitat de la marató- ha passat en onzè lloc (comptant els corredors de la ultra) i a molta distància del primer classificat. A la central de Daió, just abans de pujar a Núria, ja havia atrapat el primer home de la marató, el banyolí Eduard Caballero, i en l'ascens l'ha deixat enrere sense problemes. Tot plegat malgrat patir una caiguda que li ha provocat una petita lesió al dit però ella mateixa se l'ha posat a lloc. Caballero ha arribat a la meta amb un temps de 06:00:48 mentre que la tercera posició absoluta l'han compartit ex aequo Ricard Solé i Marc Cornellà (6:07:41).

A banda de Picas el nivell femení a la marató ha estat elevat. Tina Bes ha acabat segona amb un temps de 06:17:36 (vuitena absoluta). El podi l'ha completat Olga Mankó (06:44:26), guanyadora de les dues darreres ultratrails. Per altra banda ha destacat la presència de Naila Jornet i Núria Burgada (foto, Marc Cargol), germana i mare de Kilian Jornet, quatre vegades campió de món de l'especialitat. Ambdues han fet la marató juntes i l'han acabat amb un temps de 09:36:24. Un quart d'hora més ràpida ha estat la ripollesa Laura Prat que ha estat la millor júnior.

Finalment van ser 195 els participants de la primera marató de l'Emmona. De tots plegats van acabar-la 160 homes, 22 dones mentre es van registrar 13 abandonaments.

Picas veu futur a les curses de muntanya

Hores abans de la cursa vam entrevistar Núria Picas. La gran triomfadora de la marató va assegurar que l'esport de les curses de muntanya té molt present a Catalunya però també futur. A més, va admetre que ha tingut problemes amb alguns espònsors per exhibir estelades al final de les curses.