El castell de Rocabruna serà visitable

Patrimoni dóna el vist-i-plau a la setena campanya de restauració del monument del segle X

Arnau Urgell
14 de juny del 2013
El castell de Rocabruna serà visitable ben aviat.
El castell de Rocabruna serà visitable ben aviat. | Montserrat Muntadas
El castell de Rocabruna serà visitable ben aviat. Foto: Montserrat Muntadas

La comissió de Patrimoni de les comarques gironines ha autoritzat aquesta setmana el projecte que farà possible que el castell de Rocabruna, al terme de Camprodon, sigui visitable. El monument, que data del segle X, ha estat objecte des del 2008 de sis campanyes de restauracions impulsades per la Diputació de Girona. La nova fase, que començarà el mes de setembre, permetrà obrir-lo al públic després que s'hi instal·lin uns plafons frontals que marcaran l'itinerari i informaran el visitant, un accés al recinte sobirà i la col·locació de les baranes que marcaran el recorregut.

La darrera campanya realitzada l'any passat es va centrar en l'excavació i consolidació del recinte sobirà (superior). Concretament, es van centrar en l'habitació d'entrada i alguna part de les habitacions annexes. També es van plantejar una sèrie de petites actuacions per protecció i visita del monument. A la torre rodona es va adequar un petit mirador, al costat nord, per així evitar que la gent es pugui enfilar per les parets i, alhora, donar importància a aquesta construcció. També es va fer un segon mirador a la part sud-est per evitar la degradació del què podria ser la capella castral.

La setena campanya del castell de Rocabruna coincidirà amb la segona de la Milany, al límit dels termes de Vallfogona i Vidrà (Osona). L'any passat l'inici dels treballs tenien com a gran objectiu aconseguir una consolidació d'urgència de l'agulla central, que queda com a última resta en alçada, de la torre de l’homenatge.

El castell de Rocabruna data del segle X. Foto: Montserrat Muntadas