Ripoll recupera els Jocs Florals 60 anys després

La comissió de Ripoll 2013 convoca el Premi Literari Abat Oliba de prosa i poesia

Redacció
12 de juny del 2013
Ripoll 2013 ha apostat per recuperar els Jocs Florals.
Ripoll 2013 ha apostat per recuperar els Jocs Florals. | ElRipollès.info
Ripoll 2013 ha apostat per recuperar els Jocs Florals. Foto: ElRipollès.info

Ripoll ha decidit recuperar els Jocs Florals quan es compleixen seixanta anys de la darrera edició. Ho fa en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana i amb el Premi Literari Abat Oliba. Un certamen que tindrà les categories de prosa i poesia i del qual es coneixerà el veredicte el 26 d'octubre.

Els Jocs Florals van néixer al nostre país el 1859 en plena Renaixença. A Ripoll, amb diverses interrupcions, es van celebrar fins a la meitat de la dècada dels 50 del segle passat. Ara, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, la comissió organitzadora ha apostat per recuperar-los amb el nom de l'Abat Oliba i amb la voluntat que tinguin continuïtat els anys vinents.

L'objectiu, segons els seus organitzadors, és augmentar la implicació cultural i lingüística així com promoure el gust per la lectura i l'escriptura. Per altra banda, es vol recordar la figura d'Abat Oliba, peça clau per tal que Ripoll es convertís en un centre de la cultura europea a l'Edat Mitjana. En aquest sentit els premis es lliuraran coincidint amb el cap de setmana més proper a l'aniversari de la mort del personatge (30 d'octubre del 1046).

Cada autor només podrà presentar una obra. En poesia es premiarà un poemari inèdit (mínim cinc poemes) adreçat a un públic adult. En la categoria de prosa les obres hauran de tenir un màxim de 60 fulls i el tema és totalment lliure. Els treballs, per quintuplicat, s'han de presentar entre l'1 de juny i el 16 d'agost. El jurat estarà format per “persones de solvència reconeguda en el camp cultural i literari”.

Bases del I Premi Literari Abat Oliba (pdf)

Totes les notícies de Ripoll 2013