El Consorci del Ter avala la polèmica suspensió de la BiciTrailTer

Redacció
12 de juny del 2013
Moment en què l'organització comunica la suspensió de la prova.
Moment en què l'organització comunica la suspensió de la prova. | Adrià Costa
Moment en què l'organització comunica la suspensió de la prova. Foto: Adrià Costa

El Consorci del Ter ha expressat en una nota el seu “suport” a la Consultoria d’Organitzacions Esportives SCP que va organitzar la primera edició de la BiciTrailTer aquest dissabte 8 de juny, amb el suport de la mateixa entitat. La prova es va suspendre a mig fer per les inclemències meteorològiques. “Hem de tenir en compte que a causa de la pluja i el fred hi va haver algun cas d’hipotèrmia”, expliquen des del Consorci. La prova, no competitiva, va tenir una bona participació, amb uns 300 ciclistes, que van superar totes les expectatives.

La BiciTrailTer és una marxa esportiva en bicicleta que es va estrenar aquest dissabte. La prova es va iniciar amb normalitat a les sis del matí a l'estació de Vallter2000. En un principi, els participants havien de fer el traçat de la Ruta del Ter, des d’Ulldeter i fins a la desembocadura, recorrent 205 quilòmetres. La marxa va arribar fins a Osona, però llavors va començar a ploure a bots i barrals i es va decidir prioritzar la seguretat dels participants i suspendre el darrer tram de la prova. La decisió va trigar en arribar als ciclistes, molts dels quals van criticar durament l'organització, a través dels Facebook de la cursa.

“Des de Consorci recolzem la decisió que es va prendre per garantir la seguretat dels participants i que va estar avalada pels serveis mèdics, els municipis per on transcorria el repte i els Mossos d’Esquadra”, apunta la nota del Consorci. “D’altra banda, volem reconèixer la feina feta, durant molts mesos, per la Consultoria d’Organitzacións Esportives SCP i els encoratgem a què la iniciativa es pugui celebrar l’any que ve, en una propera edició”, afegeix.

Uns participants de la BiciTrailTer Foto: Josep Maria Montaner

Més informació de la cursa