Comença la selectivitat

Cinquanta-cinc alumnes del Ripollès s'examinen a Olot

Redacció
11 de juny del 2013
Des d'avui i fins al dijous més de 30.000 alumnes s'examinen a les proves d'accés a la universitat (PAU), conegudes popularment com a selectivitat. De tot aquest gruix d'alumnes cinquanta-set són del Ripollès, quaranta dels quals de l'IES Abat Oliba i disset de l'Escola Vedruna. Els exàmens es faran com sempre a l'Institut Montsacopa d'Olot.

Els exàmens es divideixen en dues fases: una general amb cinc proves i una d'específica, que és voluntària tant per als que han cursat batxillerat com per als que provenen de cicles formatius. Avui dimarts serà el torn del castellà i el català i, posteriorment, depenent de la via que hagin estudiat disseny, matemàtiques aplicades a les ciències socials i ciències de la terra i medi ambient. A la tarda serà el torn de literatura catalana o dibuix tècnic.

Demà dimecres es començarà amb història o història de filosofia, després tocarà anglès o francès i el matí acabarà amb les proves de dibuix artístic, llatí o matemàtiques. A la tarda tocarà literatura castellana o tecnologia industrial. Finalment, el dijous es tancarà la selectivitat amb geografia, física o cultura audiovisual; grec, biologia o anàlisi musical; economia d'empresa o química i a la tarda història de l'art i electrotècnica.

Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre el batxillerat i la qualificació assolida en la fase general s'asseguren la nota d'accés a la universitat. Unes notes que es coneixeran a partir del 28 de juny a Internet i l'1 de juliol al centre de secundària.

L'any 2012 la ripollesa Anabel Moreno va aconseguir la millor nota de tot el país amb un 9,7 a la fase general. Un resultat que va sobresortir enmig de l'aprovat quasi general dels estudiants de la comarca. En aquest sentit, dels 53 alumnes presentats només en va suspendre un. Globalment van aconseguir una nota de mitjana de 6,51, quatre dècimes per sota de l'assolida al batxillerat (6,96).