Les sardanes de Ripoll 2013

La badalonina Maria Mercè Navarro guanya el Concurs de Composició de Sardanes

Redacció
11 de juny del 2013
Ripoll 2013 ja té sardanes. Foto: Adrià Costa

Ripoll 2013 ja té sardanes. L'Ajuntament de Ripoll i l'Agrupació Sardanista de la vila van convocar el Primer Concurs de Composició de Sardanes de Caire Popular. Un certamen que ha comptat amb tretze originals i que, finalment, ha guanyat la badalonina Maria Mercè Navarro i Galindo amb “Ripoll 2013. Capital de la cultura”.

El veredicte del guardó es va fer públic aquest diumenge en el marc de la Festa del Soci de l'Agrupació Sardanista. Una celebració que va consistir en una doble ballada amb la Flama de Farners i Bellpuig Cobla així com l'entrega de les medalles als socis que han complert quaranta anys a l'entitat.

El jurat, format per Montserrat Pujolar, Jesús Ventura i Jordi Molina, va seleccionar cinc finalistes –que es van interpretar a la diada- de les tretze obres presentades. Es tracta de “Ripoll, bressol de Catalunya” d'Antoni Serra (Barcelona); “Festa a l'escola de Ripoll” de Maria Teresa Monclús (Sant Joan de les Abadesses); “On les pedres parlen”, de Xevi Capdevila (Torelló), “Ripoll 2013. Capital de la cultura”, de Maria Mercè Navarro (Badalona) i “Ripoll, bressol i capital” de Francesc Teixidó (Montcada).

Finalment, es van guardonar les obres de Navarro, Serra i Teixidó amb els tres primers premis dotats amb 1.000, 600 i 400 euros, respectivament, mentre que els altres es van endur dos diplomes de reconeixement.