Roger Viñas s'endú el Campionat de Curses de Muntanya per dos punts

Aleix Fàbregas, segon a les Quatre Ermites, es queda a tocar de la victòria a la general. Gabriel Crosas i Dolors Morcillo han estat els guanyadors

Arnau Urgell
09 de juny del 2013
Roger Vihas ha guanyat la general del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès.
Roger Vihas ha guanyat la general del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. | Arnau Urgell
Roger Vihas ha guanyat la general del Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. Foto: Arnau Urgell

El ripollès Roger Viñas (Gym Sport Life) ha aconseguit la victòria a la general del primer Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès. Ho ha fet de manera molt ajustada ja que, després de la disputa de la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll, només ha avantatjat Aleix Fàbregas amb dos punts. La prova d'aquest diumenge, la setena i darrera del campionat, l'ha acabat guanyant l'osonenc Gabriel Crosas per davant de Fàbregas i Viñas. En la cursa curta de 12 quilòmetre el triomf ha estat pel ripollès Dani Erena (Gusi Soy).

Dani Ballesteros, que ha estat quart a les Quatre Ermites, no ha pogut desplaçar Marc Carós del podi final per només tretze punts. Erena, per la seva banda, ha acabat cinquè a la general per davant del santcugatenc Jordi Castillo i el ripollès Jordi Esclusa.

En categoria femenina la victòria a les Quatre Ermites ha estat per Dolors Morcillo que ha acabat quarta a la general. La santjoanina Anna Capdevila, segona avui, ha mantingut aquesta mateixa posició al Campionat del Ripollès per davant de Teresa Aguiló (tercera a Ripoll).

Coronant les quatre ermites de Ripoll

Les Quatre Ermites mantenen l'essència
de coronar el Catllar, Sant Roc, Sant Bartomeu i Sant Antoni però amb importants canvis en el recorregut per fer-la més espectacular. En aquest sentit la sortida i arribada ha estat a la plaça del Monestir on també s'ha passat en la primera transició urbana, entre el Catllar i Sant Roc. El tram de Sant Antoni també s'ha modificat apostant per potenciar els corriols enfront les pistes mentre que s'ha escurçat el final passant per Vistalegre en comptes de Castelladrall.

El Campionat de Curses de Muntanya, que ha mobilitzat un mínim de vuit-cents participants diferents entre les sis proves, acabarà aquesta tarda amb un dinar de germanor i la posterior entrega de premis al patit dels Salesians. Les victòries parcials han estat per Marc Carós (3), Aleix Fàbregas (2), Roger Viñas (1),  Gabriel Crosas (1), Dani Erena (1), Agustí Roc (1) i Just Sociats (1) en categoria masculina; Teresa Forn (2), Anna Capdevila (1), Dolors Morcillo (2), Thaïs Pentinat (1), Berta Moreno (1), Anna Macià (1), Ona Hulk (1), i Laia Andreu (1) en categoria femenina.

Classificacions Quatre Ermites 12 km (pdf)

Classificacions Quatre Ermites 24 km (pdf)

Classificació general masculina Campionat del Ripollès

Classificació general femenina Campionat del Ripollès


Galeria de fotos Cursa de les Quatre Ermites 2012 (Arnau Urgell)
 



Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll (Arnau Urgell)

Setdellonga (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)
 

Aleix Fàbregas i Gabriel Crosas van ser segon i primer a les Quatre Ermites. Foto: Arnau Urgell