Les Quatre Ermites decidiran el Campionat de Curses de Muntanya

Roger Viñas i Aleix Fàbregas lluitaran a Ripoll per la victòria a la general mentre que Anna Capdevila i Teresa Aguiló tenen en joc la segona posició

Arnau Urgell
07 de juny del 2013
Diumenge es disputa la segona Cursa de les Quatre Ermites.
Diumenge es disputa la segona Cursa de les Quatre Ermites. | Arnau Urgell
Diumenge es disputa la segona Cursa de les Quatre Ermites. Foto: Arnau Urgell

El primer Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès, que va començar el febrer a Campdevànol, viurà aquest diumenge a Ripoll la seva sisena i definitiva cursa. Una Cursa de les Quatre Ermites que servirà per coronar el campió de la general, un títol que es disputaran els ripollesos Roger Viñas i Aleix Fàbregas. Dani Ballesteros, per la seva banda, té opcions de pujar al podi i desplaçar Marc Carós –guanyador el 2012- de la tercera posició (no correrà ja que serà a la Volta Cerdanya Ultrafons).

Les Quatre Ermites mantenen l'essència de coronar el Catllar, Sant Roc, Sant Bartomeu i Sant Antoni però amb importants canvis en el recorregut per fer-la més espectacular. En aquest sentit la sortida i arribada serà a la plaça del Monestir on també es passarà en la primera transició urbana, entre el Catllar i Sant Roc. El tram de Sant Antoni també s'ha modificat apostant per potenciar els corriols enfront les pistes mentre que s'escurça el final passant per Vistalegre en comptes de Castelladrall. Per altra banda, es manté la cursa de 12 quilòmetres amb les dues primeres ermites.

Està previst que diumenge a les nou del mati prenguin la sortida uns 200 corredors, una setentena més que en la primera edició. A banda dels ripollesos Roger Viñas, Aleix Fàbregas i Dani Ballesteros destaca la presència de l'osonenc Gabriel Crosas i el vallesà Eric Diaz –ambdós han assolit un TOP-10 en proves de la Copa del Món-. En categoria femenina, per altra banda, la lluita la protagonitzaran previsiblement la santjoanina Anna Capdevila –guanyadora a Vilallonga- i la garrafenca Teresa Aguiló per aconseguir la segona posició a la general. La manresa Teresa Forn, que ja s'ha assegurat el campionat, disputarà la cursa curta.

El Campionat de Curses de Muntanya, que ha mobilitzat un mínim de vuit-cents participants diferents entre les sis proves, acabarà amb un dinar de germanor i la posterior entrega de premis al patit dels Salesians. Les victòries parcials han estat per Marc Carós (3), Aleix Fàbregas (2), Roger Viñas (1),  Agustí Roc (1) i Just Sociats (1) en categoria masculina; Teresa Forn (2), Anna Capdevila (1), Dolors Morcillo (1), Thaïs Pentinat (1), Berta Moreno (1), Anna Macià (1) i Laia Andreu (1) en categoria femenina.

Galeria de fotos Cursa de les Quatre Ermites 2012 (Arnau Urgell)
 


Classificació general masculina

Classificació general femenina
 


Galeries de fotos Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès

Setdellonga (Arnau Urgell)

Cursa de Sant Amand (Josep Maria Montaner i Arnau Urgell)

Vall de Ribes Extrem Sèries (Laia Deler, Sergi Colomé i Arnau Urgell)

Batega al Bac de Planoles (Arnau Urgell)

Km Vertical d'Ogassa (Arnau Urgell)

Marató Hivernal de Campdevànol I (Josep Maria Montaner)

Marató Hivernal de Campdevànol II (Arnau Urgell)