El Ripollès se suma per segon any al Dia de la Memòria

La iniciativa compta amb 250 campanars adherits, una desena dels quals a la comarca

Redacció
06 de juny del 2013
El campanar de Sant Pol es va afegir al Dia de la Memòria.
El campanar de Sant Pol es va afegir al Dia de la Memòria. | Marc Cargol


El proper dilluns 10 de juny, a les set de la tarda, campanars de tot el país participaran a la segona edició del Dia de la Memòria, que enguany es dedica als defensors de la llengua catalana. De moment, ja s'han superat les dues-centes esglésies adherides de les quals una desena del Ripollès en poblacions com Ripoll, Gombrèn, Vallfogona, Setcases, Campdevànol, Sant Pau de Segúries, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses.

Les campanes repicaran en comarques com l’Alt i el Baix Empordà, la Cerdanya, el Baix Camp, el Bages, el Barcelonès, el Berguedà, la Conca de Barberà, la Garrotxa, Osona, el Pallars Jussà, el Pla de l’Estany i la Selva. Alguns municipis d’Andorra també s’hi han implicat. La Seu de Manresa, Santa Maria del Mar de Barcelona, la catedral de Barcelona, el Monestir de Ripoll o la catedral de Vic són algunes de les esglésies destacades que participaran a la iniciativa. Hores d'ara, ajuntaments i parròquies encara són a temps d'adherir-s'hi.

La jornada es convoca el dia 10 de juny amb motiu de l’aniversari de la mort del poeta nacional Jacint Verdaguer. A més del repic de campanes, en moltes de les localitats adherides hi haurà activitats al peu dels campanars, com lectures de poemes, interpretacions corals... També s’han publicat i distribuït a les escoles que s’hi han interessat 70.000 exemplars d’una revista amb una tria de poemes patriòtics dels autors als qui es dedica la diada, com Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall,  Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés o el mateix Verdaguer.

Llistat d'activitats complementàries (actualitzat)

Llistat de campanars adherits (actualitzat)

Revista del Dia de la Memòria 2013






Galeria de fotos del Dia de la Memòria 2012 a Sant Joan (Marc Cargol)
 






Ramon Cotrina i Joan Orriols, dos dels impulsors de la iniciativa. Foto: Adrià Costa