Cadena humana independentista per rebre la Flama del Canigó a Ripoll

L'ANC del Ripollès necessita unes 400 persones per envoltar el Monestir de Santa Maria

Arnau Urgell
04 de juny del 2013
La cadena humana independentista envoltarà tot el conjunt monumental del Monestir. Foto: Arnau Urgell

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa setmanes que va anunciar un cop d'efecte per la propera Diada Nacional: una cadena humana per la independència que travessi el país de dalt a baix. Abans d'aquesta data en farà altres de caràcter més local i que també serviran per provar la logística d'aquest tipus de manifestació tant poc ortodoxa.

En el cas del Ripollès la cadena se celebrarà el 23 de juny i servirà per rebre la Flama del Canigó. Jofre Domènech, president de Ripollès per la Independència, ha explicat a ElRipollès.info que preveuen necessitar un mínim de 400 persones per envoltar el Monestir de Santa Maria (per la zona de la rectoria i l'avinguda del Comte Guifré per una banda, i per l'església de Sant Pere i el Museu Etnogràfic, per l'altra).

L'objectiu és que quan els portadors de la Flama del Canigó arribin a la vila la cadena humana ja estigui enllaçada. Per aquest motiu la cita de tots els participants serà a les sis de la tarda a la plaça del Monestir.

La cadena humana de Ripoll també servirà com a prèvia de la que es prepara a Osona pel 14 de juliol. En aquella ocasió, l'ANC vol aplegar 10.000 persones per enllaçar una ruta pels principals espais vitals de Jacint Verdaguer. Aquest itinerari tindrà una distància aproximada de 15 quilòmetres, unint la Casa Museu Verdaguer (Folgueroles) amb el santuari barroc de La Gleva (Les Masies de Voltregà).