Victòria clara del ripollès Aleix Fàbregas a la Cursa del Comte Arnau

En dones triomf de Montse Cinca i tercer lloc de la campdevanolenca Maria Sau

Arnau Urgell
01 de juny del 2013
Aleix Fàbregas va imposar el seu ritme a partir del quilòmetre dos.
Aleix Fàbregas va imposar el seu ritme a partir del quilòmetre dos. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Aleix Fàbregas va imposar el seu ritme a partir del quilòmetre dos. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

El ripollès Aleix Fàbregas ha vençut amb claretat la 28a Cursa del Comte Arnau de Campdevànol. Una victòria que s'ha basat en un fort ritme a partir del quilòmetre 2 i que li ha permès marxar en solitari abans de complir-se el primer terç de la cursa. El corredor de l'Esportiu Ripoll ha arribat finalment a la meta de la plaça Anselm Clavé amb un temps de 34 minuts i 47 segons. En segona posició ha arribat el figuerenc Gerard Garrote (35:51) mentre que l'osonenc Pep Serra (36:32) ha completat el podi.

En dones la victòria ha estat per Montse Cinca, del Club Excursionista Ripoll, que ha arribat totalment ofegada a la meta (49:22). La segona posició ha estat per la manlleuenca Marta Torreguitart mentre que la campdevanolenca Maria Sau ha triomfat a casa aconseguint el tercer lloc. Tot plegat en una prova que enguany ha fet un pas endavant assolint 194 participants, quasi quaranta més que l'any passat.

Fàbregas baixa dels 35 minuts

Aleix Fàbregas disputava la històrica prova campdevanolenca tot just per segona vegada –l'any passat la va fer per provar-se després d'uns dies de baixa-. Enguany tenia l'objectiu clar d'intentar guanyar i aconseguir un temps a l'entorn dels 35 minuts.

L'inici de la cursa ha estat lent encapçalat per un grup molt nombrós de quasi 15 corredors. Veient la situació, l'atleta de Ripoll ha començat a marcar el ritme al quilòmetre 2 i ja ha marxat en solitari al tercer. En la transició a la terra, al pas per l'església de Sant Llorenç, ha posat una marxa més per assegurar-se la victòria amb tranquil·litat. “Veient que podia baixar dels 35 minuts he fet el darrer quilòmetre al màxim” ha explicat poc després d'arribar com a vencedor a la plaça Anselm Clavé.

El guanyador de l'any passat, el berguedà Xavier Tomasa, només ha pogut ser sisè (37:13). Entre la resta de corredors del Ripollès destaca el desè lloc del santjoaní Eric Moya, el dissetè del també santjoaní Enric Carreras, el divuitè del ripollès Marc Sellas mentre que els millors corredors locals han estat Ariel Chávez (19è) i Jordi Tubau (21è).

Classificació masculina Comte Arnau (pdf)

Classificació femenina Comte Arnau (pdf)
 



Galeries de fotos

Cursa Comte Arnau 2013 (Gerard Garcia i Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2012 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2011 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2010 (Arnau Urgell)

Cursa Comte Arnau 2009 (Arnau Urgell)
 

Maria Sau entrant en tercer lloc a la meta. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)